25. syyskuuta 2012

Kyljykset valkoviinikastikkeella

Kun sain lauantaina kootuksi tämän annoksen: piipersin ruokaa kohti korkeuksia ja pirskottelin kastiketta kuten ammattilaiset ikään, piti tehdä pari onnellista hypähdystä keittiössä.

jiee! Annoksesta tuli niin hieno, että kuvatkin onnistuivan ennätysnopeasti ja pääsin pian herkuttelemaan. Tällä kertaa ammensin inspiraatiota Australian MasterChefistä!

Tarvitset:
maustamattomia ja luuttomia kyljyksiä
pekonisiivuja
voita
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
kirsikkatomaatteja
pinaattia
½-1 dl valkoviiniä

Kiedo kyljyksien ympärille pekonisiivut ja ala ruskistaa niitä pannulla voissa ja oliiviöljyssä. Mausta ne paiston ohessa suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle myös silputtu valkosipulinkynsi ja kirsikkatomaatteja. Kun kyljykset ovat kypsiä, siirrä ne pois pannulta odottamaan.

Painele kastiketta varten muutama kirsikkatomaatti rikki, jotta niistä valuu pannulle nestettä. Lisää pannulle karkeasti hienonnetut pinaatit ja loraus valkoviiniä. Hiero lastalla kaikki pihvien paistosta syntyneet maut pannun pohjasta irti ja anna hautua hetki. Tarkista maku ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis annos ja varmasti hyvääkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Annosta kootessani taisin itsekseni jo vähän hymähtää - kastikeroiskeetkin ovat kokonaisuudessa harkittuja, tähän siltä ollaan vaan tultu. :D

    VastaaPoista