24. syyskuuta 2012

Leipävanukas

Pinnalta rapea, pohjalta hyllyvän pehmeä!
Maanantait usein vaativat osakseen pientä herkuttelua, jotta uusi viikko saadaan käyntiin mukavissa merkeissä. Kaiken hyvän lisäksi tämä resepti pelasti myös kuivuneen leivänkannikan roskistuomiolta. Pisteet kotiin, sanoisin!

Tarvitset:
leivänkannikan
½ l täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
3 kanamunaa
3/4 dl fariinisokeria
n. 50 g suklaata
sokeria

Paloittele leivänkannikka 2-3 cm kokoisiksi paloiksi ja asettele ne vuokaan. Pilko suklaapaloja leipien joukkoon. Sekoita täysmaito, kuohukerma, kananmunat ja fariinisokeri. Kaada seos leipäpalojen joukkoon. Painele leipiä niin, että jokainen pala saa imeä nestettä. Anna seisoa pöydällä noin 10-15 minuuttia, jotta leivät ehtivät imeä seosta itseensä. Ripottele hieman sokeria vuoan pinnalle ja paista 185 asteessa noin 40 minuuttia.

6 kommenttia:

 1. On kyllä harvinaisen herkullisen näköstä!! Pakko kokeilla joskus :P

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jälkkäri, joka ei vaadi juuri ollenkaan aktiivista valmistusaikaa! :)

  VastaaPoista
 3. Mä niin toivoisin, että meillä olis tuolla keittiössä joku leivänkannikka jonka voisin käyttää tähän. Mutta ei oo kuin ruisleipää.. Leipävanukasta on kyllä tehtävä lähiaikoina, nam! :-)

  VastaaPoista
 4. Heh, toisaalta positiivinen ongelma, ettei vaaleeta leipää ole päässyt kuivumaan keittiön nurkkiin. ;)

  VastaaPoista
 5. Äiti teki tota aikoinaan hiukan muunneltuna. Esim. leivät oli siivuina ja ne voideltiin omenhillolla! Täytyykin kysellä häneltä, miten se menikään. ;)

  VastaaPoista
 6. Lapsuuden ruokamuistot onnistuvat kyllä aina herauttamaan veden kielelle! Omenahilloiset leipäsiivut kuulostavat kerrassaan herkulliselta vaihtoehdolta. :)

  VastaaPoista