19. syyskuuta 2012

Omppupannuleivät

Nyt eletään niitä aikoja, kun omenoita ei todellakaan tarvitse ostaa kaupasta. Naapurit ja tuttavat ovat valmiita antamaan punaposkisia omenoita vaikka säkkikaupalla, sillä heidän omat puunsa tuottavat omenoita yli tarpeen. Olen niin huono sanomaan ilmaisille ompuille ei, joten niitä pitää nyt tunkea vähän joka paikkaan, leipäänkin.

Tarvitset:
2 dl omenoita raastettuna
1 dl mozzarellajuustoraastetta
1½ dl omenamehua
100 g voita
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl vehnäjauhoja
1½-2 dl kauraleseitä

Sulata voi ja sekoita kaikki aineet keskenään. Taputtele pyöreäksi leiväksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia, jotta leipä on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti