3. syyskuuta 2012

Pätkiskakku

100 Facebook-tykkääjää ja uudelle tuhatluvulle yltäneet kävijäluvut viime kuussa. Kaksi ilostuttavaa aihetta juhlaan ja suklaiseen kakkuun. ;)

Pohja:
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 rkl kaakaotomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta
2 dl piimää
150 g voita

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
140 g pätkiksiä
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon piimä ja sulatettu voi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokerit. Pilko pätkikset ja sekoita myös ne kermavaahdon joukkoon. Vinkki: Jos säilytät pätkiksiä jääkaapissa, ne eivät sula pilkottaessa niin herkästi. Kuorruta jäähtynyt kakku pätkikskermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti