17. syyskuuta 2012

Ruissipsit

Kahden hengen taloudessa havahtuu aina välillä siihen, että leipäpussin pohja ei vielä edes häämötä ja parasta ennen päivys kolkuttelee jo ovella. Tietenkään päivämääriä ei pidä tuijottaa liian orjallisesti vaan haju-, näkö- ja makuaisti ovat käytännöllisiä mittareita määrittämään syöntikelpoista ruokaa.

Mikäli kuitenkin kotonasi odottaa pussillinen hieman kuivahtaneita ruisleivän känttyjä, kannattaa niistä loihtia pannulla ruissipsejä! Rapsakat ruissipsit valmistuvat nopeasti, ja niitä mutustaessa voi nopeastikin huomata syöneensä kolme kokonaista leipää...

Tarvitset:
muutaman ruisleivän
muutaman valkosipulinkynnen
lorauksen oliiviöljyä
hyppysellisen suolaa

Ja kuten ainesluettelon epämääräisyydestä voi päätellä, tämä snacksi syntyy kokilta kuin kokilta hyvinkin vapaalla kädellä sovellettuna! Pilko siis ensialkuun ruisleivät pitkittäisiksi siivuiksi ja lorauta melko kuumalle pannulle öljyä. Hujauta leipäsiivut ja halkaistut valkosipulinkynnet perässä. Valkosipulinkynsiä ei tarvitse  tällä kertaa edes kuoria. Kääntele leipäsiivuja pannulla, kunnes niiden pinta alkaa hieman rapeutua ja mausta ne suolalla. Syö sellaisenaan tai dippailemalla!

2 kommenttia:

  1. Nämä ovat meidän perheen ehdoton ykkösherkku! :) itse lisään sipseihin vielä lorauksen sitruunamehua, toimii myös.

    VastaaPoista
  2. Pienellä häivähdyksellä sitruunaa nämä eivät todellakaan kaipaa enää dippiä kaverikseen - kevyttä ja hyvää! :)

    VastaaPoista