Hyvät isät on tehty parran sängest,
henkseleist,
hellist käsist,
vahvoist haleist,
pehmeist puheist ja paljost ajast.
-runoutta almanakan sivuilta-
Muistakaahan, että ensi viikon sunnuntai on omistettu kaikille ihanille isille! Jottei isänpäivätarjottavien kanssa tulisi paniikki ja hätä, julkaisen kakkuohjeen jo näin hyvissä ajoin. Jättäkää tällä kertaa ne kaupan valmiit koristeet hyllylle ja pistäkää hieman omaa luovuutta peliin. Ajatushan on se kaikista tärkein... ;)
Pohja:
3 kanamunaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
150 g voita
Täyte:
1 kanamuna
1 dl kevytmaitoa
1 dl kuohukermaa
¾ rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
Kuorrute:
4 dl tomusokeria
4 rkl kylmää vettä
Koristeet:
50–70 g tummaa suklaata
1 tl öljyä
Valmista ensin kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri
vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa keskenään ja
sekoita ne sitten vaahdon joukkoon. Sulata voi ja lisää jäähtynyt voisula
taikinan joukkoon. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22 senttimetriä leveä
vuoka. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Jos kakun
pinta alkaa paistamisen loppuvaiheessa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä paiston jälkeen ja puolita jäähtynyt kakku keskeltä kahteen
pyöreään osaan.
Sulata pieni määrä suklaata vesihauteessa öljyn kanssa.
Pursota sulatetusta suklaasta leivinpaperin päälle koristeita ja nosta ne tason
päällä jääkaappiin hyytymään koristeluvaihetta odottamaan. Älä sulata kaikkea
suklaata vaan muista säästää osa suklaasta kakun reunojen koristelua varten.
Sekoita täytteeseen tulevat muna, maito, kuohukerma ja
perunajauhot keskenään. Sekoittele täytettä liedellä ja anna kiehahtaa. Mausta
kiehahtanut ja paksuuntunut täyte vanilliinisokerilla ja nosta se jäähtymään
kylmään vesihauteeseen. Levitä jäähtynyt täyte kakun välikerrokseen.
Valmista kakun kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi
keskenään. Lastuta säästämäsi suklaa veistellä reunojen koristelua varten.
Kuorruta kakku. Kun kuorrute on vielä tuoretta, koristele kakun reunat
suklaalastuilla. Irrota jääkaapissa jähmettyneet koristeet varovasti
leivinpaperin päältä ja viimeistele kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti