29. lokakuuta 2012

Laivatuliainen itselle

Pitäähän sitä itselleenkin tuoda laivalta tuliaisia, vai mitä? Etenkin kun viinejä pääsee maistelemaan asiantuntijan opastuksella, tulee helposti tuotua kotiin omaa makua miellyttänyt viini. Liian usein kun valinta perustuu kivaan etikettiin ja huokeaan hintaan...

Opin taas jotain uutta, sillä viinien maistelun yhteydessä minulle kerrottiin, että viinejä valmistetaan tuoreiden rypäleiden lisäksi myös kuivatuista rypäleistä. Pienestä ja kurttuisesta rusinasta ei tietenkään saada kuin muutama tippa nestettä, jolloin myös viinin maku on paljon tuhdimpi. Makueron huomasikin helposti, kun maistoi ensin hieman kevyempää ja pehmeämpää viiniä. Aloittelijana päädyin ostamaan kotiintuomiseksi tämän pehmeämmän ja marjaisan punaviinin Tommasin tilalta.

Kuinka moni on jo reagoinut talviseen ulkoilmaan ja siirtynyt kevyistä valkoviineistä punaviineihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti