12. lokakuuta 2012

Lautaskokeilussa Thaimaa


Käväisin keskellä viikkoa Helsinki big cityssä esittelemässä opinnäytetyöni. Samalla hyvä ystäväni vei minut ulos syömään thaimaalaiseen ravintolaan. Otin haasteen vastaan, sillä en ole aikaisemmin juurikaan syönyt aasialaisia makuja, ja olinpa vielä ehtinyt kehittää itselleni ennakkoluulon, ettei sen maailmanosan keittiö ole minun makunystyröitäni varten. Miten väärässä olinkaan!

Ravintola Lemon Grass oli kotoisa, lämmin ja herkullinen. Tilaamani annos, pad thai chicken teki niin suuren vaikutuksen, että kotiuduttuani Helsingin reissulta löysin itseni saman tien ruokakaupasta riisinuudeleita ihmettelemästä. Minulla ei siis ollut kovin tarkkaa käsitystä, mistä kaikki Lemon Grassissa lautaselleni päätyneet maut olivat lähtöisin, joten tämä kotiversio annoksesta on hyvin vapaalla kädellä sovellettu. Tulista potkua olisi tosin saanut olla vähän enemmän, mutta kehittely jatkukoon!

P.S. Blogihistoriani 200:s postaus näki juuri päivänvalon! :)

Tarvitset:
250 g riisinuudeleita
500 g maustamattomia broilersuikaleita
purjon
n. 3/4 dl maapähkinä-kookoskastiketta
n. 3 rkl makeaa soijakastiketta
n. 3 tl chilijauhetta
suolaa
öljyä
suolapähkinöitä
limen

Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista broilersuikaleet tilkassa öljyä ja mausta ne suolalla. Ruskistuksen loppuvaiheessa lisää pannulle pilkottu purjo ja valmiit riisinuudelit. Pursota joukkoon maapähkinä-kookoskastiketta ja lisää soijakastike sekä chilijauhe. (Oma chilijauheeni oli tainnut hieman menettää potkuaan ollessaan huonosti suljetussa pussissa...) Sekoittele pad thaita pannulla, jotta mausteet sekoittuvat ruokaan tasaisesti. Pilko suolapähkinöitä ja koristele niillä tarjottava annos. Viimeistele komeus puristamalla limestä happoa annoksen päälle.

6 kommenttia:

 1. Yllätin itsenikin tällä annoksella! Aasian keittiön tutkintaa pitää ehdottomasti jatkaa. Harmi vaan, että eilen postiluukusta tipahti ruokalehti, jossa on Ranska-teema. Niin paljon ihania ruokia ja niin vähän aikaa syödä/rajallinen mahalaukku! :DD

  VastaaPoista
 2. Thaikkuruoka on parasta! Tulee tehtyä pariki kertaa viikkoon..:) Valmistukseen ei mee kauaa aikaa tai ne reseptit on melkein kaikki aika nopeita mitä thaimaassa on. Ei kotona pysty kumminkaan ihan niin aidon herkullista tekemään mitä thaimaassa sai paikallisten tekemänä nautiskella :D -Aino

  VastaaPoista
 3. Vähitellen alan itsekin päästä sen makuun! Joo, ruokailuympäristö ja raaka-aineet ei täällä Suomessa ole ihan yhtä autenttisia kuin paikan päällä. :)

  VastaaPoista
 4. No ei ihan autenttinen resepti, mutta varmasti hyvää tuokin! Jos haluat joskus testata autenttista reseptiä (saatu Thaikuissa kokkauskurssilta), niin tässäpä yksi: http://puolialastonkokki.blogspot.fi/2010/05/pad-thai.html. Ruokailuympäristö on tosiaan hieman viileämpi, mutta onneksi Suomesta saa nykyään tosi hyvin ihan oikeita thaikkuraaka-aineita isommista kaupoista. Lisävinkkinä, että jos jotain ainesta ei löydy mistään kaupasta, niin täältä saa tilattua: http://www.siam-house.fi/. Thaikkuruoka <3

  VastaaPoista
 5. Valmistamasi annos näyttää älyttömän herkulliselta! :P~ Autenttinen resepti on varmasti paras tuliainen, jonka Thaimaasta voi mukanaan tuoda.

  Kiitos myös linkkivinkistä! Itse olen ehtinyt syödä thaimaalaista ruokaa vielä kovin vähän, joten välillä tulee oikaistua raaka-aineissa ja tehtyä vähän sinne päin. Hyvää jo niinkin, mutta uskon, että oikeista raaka-aineista asianmukaisesti valmistettuna menetän sydämeni lopullisesti. :)

  VastaaPoista