24. lokakuuta 2012

Murrosikäinen minttu

Kuka teistä keksisi, miten voisin hienovaraisesti vihjata ikkunan vieressä kasvavalle mintulleni, että ihmeellisten koukeroiden ja pituuskasvun sijaan se voisi keskittyä ihanien lehtien tuottamiseen?

Olen itse juurruttanut mintun pikkuiseen purkkiin, jonka täytin oikein asiaankuuluvasti yrttimullalla. Toinen juurruttamistani versoista on jo kuolla kupsahtanut, mutta siitäkös tämä toinen meni ja villiintyi - luulee olevansa hurja köynnöskasvi.

Miltä teidän ikkunalaudallanne näyttää; löytyykö sieltä venkuloita yrttejä, joilla on oma tahto?

4 kommenttia:

 1. Meidän "sisäyrteillä" on yleensä ollut aika vahva itsetuhoisuusvietti. Kovasti masentuvaa sorttia siis, eivät halua kasvaa sisällä lainkaan. Ulkona sitten kyllä rehotetaan kesällä. Eli liian vähän valoa, no can do. :)

  Yleensä hontelot taimet viittaavat vähän juuri siihen suuntaan, että valoa on liian vähän. Ja näin lokakuussa, ei tarvitse kuin katsoa ulos, niin näinhän se on.

  VastaaPoista
 2. Valon määrä on totinen ongelma näin syksyllä. Ruokakuvia ottaessa sen huomaa vähän liiankin hyvin, joten eihän se ihme ole, että sisäyrtitkin reagoivat itsetuhoisesti vähäiseen valoon. Katsotaan, miten minttuni käy.. Taitaa pian olla aika suunnata katseita tosiaan sinne seuraavaan kesään. :)

  VastaaPoista
 3. Yhdyn ensimmäiseen kommenttiin että sisällä on haastava saada mikään kasvamaan.. Onneks meidän pihalla kasvo kesällä montaa sorttia yrttiä ja mitä ei ehditty käyttämään ni kuivatettiin talvea varten :)) Mut voishan sitä koittaa jotain lamppusysteemiä?:D

  VastaaPoista
 4. Eli antaisin ensin pikkusormen ja huomaisin keskellä talvea, että sisäviljelmät ovat vieneet koko käden! :D Chilin kasvattaminen on sellainen ultimaattinen haaste, jonka vielä joskus ajattelin ottaa vastaan. Innolla odottelen, mihin kaikkiin resepteihin tulet kuivatettuja yrttejä käyttämään. :)

  VastaaPoista