Tänä syksynä olen tietoisesti opetellut syömään sieniä. Tästä suppilovahverokeitosta muodostui lopulta menestyksekkäin valmistamani sieniruoka. Minä, joka hieman kitsaasti rohkenen laittaa sieniä suuhuni tykästyin ja ihan vähän jopa ihastuin sosekeittopohjaiseen suppolovahverokeittoon.
Tarvitset: (4-5 annosta)
1 l vettä
kasvisliemikuution
5 keskikokoista perunaa
3 porkkanaa
sipulin
noin 200 g suppilovahveroita
25 g voita
2 dl ruokakermaa
Kuori ja pilko perunat, porkkanat sekä sipuli vedellä
täytettyyn kattilaan. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Juuresten kypsyessä
pilko suppilovahverot pieneksi silpuksi ja kuumenna niitä pannulla, jotta
sienten neste haihtuu. Lisää lopuksi pannulle nokare voita ja paista sieniä
hetki. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, soseuta ne tehosekoittimella.
Lisää keiton joukkoon kerma ja sulatejuusto. Anna kiehahtaa. Lisää keiton
joukkoon lopuksi suppilovahverot ja tarkista maku.
Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti