13. marraskuuta 2012

Arvonnassa: Farang

Nyt on tullut aika julistaa Köökistä kajahtaa -blogin historian ensimmäinen arvonta alkaneeksi! Tämä tonttukokki on päättänyt jakaa lahjan jo hyvissä ajoin ennen aattoa, joten vastausaikaa on marraskuun 30. päivään puoleenyöhön asti. Olet mukana arvonnassa jättämällä tähän postaukseen kommentin, jossa kerrot minkä maan tai maanosan ruoka on eniten mieleesi ja kuulisin myös mielelläni jonkun tietyn lempiannoksen kyseiseltä seudulta. Muista liittää kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi!

Mitä tässä arvonnassa sitten tavoitellaan? Katsokaapas...


idruoka
Onnettaren suosimalle voittajalle postitan Tomi Björckin ja Matti Wikberin Farang-keittokirjan, joka pitää sisällään miltei sata sivua modernia aasialaista ruokaaohjetta suolaisista lämpimistä ruuista aina drinkkeihin asti. Aasialaisten raaka-aineiden ja työskentelytekniikoiden esittelyyn on myös varattu muutama sivu tässä tyylikkään visuaalisessa kirjassa. Onnea kaikille tasapuolisesti arvontaan!

51 kommenttia:

  1. Ehdottomasti mukana arvoannassa! Thairuoka kuuluu suosikkeihin ja kunnon sitruunaruohokastike on lemppari!Sitä kun on niin vaikea tehdä täällä ''täydelliseksi'' eli sellaiseksi kuin Thaimaassa saa :D!

    VastaaPoista
  2. Mukana:) Japanilainen ruoka kuuluu minun suosikkeihin:)

    VastaaPoista
  3. Apua, tähän pitää päästä mukaan :) minulla menee nämä lemppariruoat ja maut vähän tunnelman mukaan mutta japanilainen on aina saanut korkean listasijoituksen. Esim. nuudelikeitot ja sushi toimii aina. Lisäksi rakastan toisen kotimaani, Saksan, ruokia. Ei ole mummon schnitzeliä ja perunasalaatin voittanutta ;)

    VastaaPoista
  4. Japanilainen täälläkin! Tempurat, misokeitto, teriyaki lohi ja sushi kaikki uppoavat ennenmäin kuin hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Japani, ehdottomasti :)
    t. mai

    VastaaPoista
  6. Ihana arvonta. Tykkään kiinalaisesta ruuasta, kevätkääryleet :P

    VastaaPoista
  7. Valinta heiluu Ranskan ja Italian välillä, tässä vaiheessa vuotta ihanat tuhdit maut alkaa taas vetää puoleensa, joten sanon tällä kertaa Ranska. Taivaallista kukkoa viinissä ottaisin nyt mielellään.

    suolaajahunajaa@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Thaikkuruoka on ehdoton ykkönen. Voisin syödä lemongrass soucea vaikka joka päivä naapurin thaikkuraflassa, vaihtelee vaan tulisuusasteita.. :)

    vaaleanpunainenhattara@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Tähän on pakko osallistua! Italia on oma suosikkini ollut aina.

    VastaaPoista
  10. Aasiaan vetää. Eniten kiinnostaa tällä hetkellä vietnamilainen ruoka, kun siinä on ranskalaisen keittiönkin vaikutteita tai korealainen. Eli phota mulle ja kimchiä ja bibimbapia, kiitos!

    amalfinsitruunat@gmail.com

    VastaaPoista
  11. No höh. Täytyy myöntää, että kokemukset eri maiden ruuista on kyllä todella vähäiset.. Tai no, ainakaan aasialaista ruokaa en voi juurikaan sanoa syöneeni, muuta kuin kiinalaista jossain halvoissa ravintoloissa. Mutta mutta.. Kokeilin tänä syksynä ensimmäistä kertaa New York cheesecakea, ja täytyy myöntää, että aika loistavaa siitä tuli! :D Oon muutenkin aikamoinen sokerihiiri, joten mennään nyt tällä valinnalla. ;)

    VastaaPoista
  12. Italian ja Ranskan kasvispitoiset pataruoat maistuu ja viinikukkokin on herkkua.

    VastaaPoista
  13. Mä taidankin vastata ihan vain peri suomalainen ruoka, karjalanpaisti, karjalanpiirakat, ne on kyllä ihan mun lempparit. Hyvänä kakkosena tulee kyllä kiinalainen :)

    myfantazya@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Intialainen ruoka nappaa tällä hetkellä parhaiten. :) Syksyn kylmetessä kohti talvea maistuu esim. tuliset linssiruuat, esim. tämä: http://www.veggienumnum.com/2010/09/dal-kofta/

    scossus@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Kokemukseni eri maiden/maanosien ruokakulttuureista ovat melko vähäiset, valitettavasti.. Mutta viime syksynä ollessani Australiassa kävimme kavereiden kanssa intialaisessa ravintolassa. Meillä oli kaiken kaikkiaan varmaankin kahdeksan annosta pöydässä ja kaikki sai maistaa kaikkia. Ruoka maistui taivaalliselle. En enää muista mitä kaikkea pöydässä olo, mutta hemmetin hyvää oli. Siispä intialainen on minun vastaukseni! :)

    jutta.vienonen@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Oih tää kirja ois kyllä kiva saada! :P Mun lempparini on niinkin tylsä, kuin Lasagne Italiasta :D Voisin syödä sitä joka päivä. Kyseinen ruoka kuuluu miehen inhokkeihin, joten sitä harvemmin tulee herkuteltua.

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Nyt syksyllä on maistunut erityisesti tuliset intialaiset ruuat. Enkuissa kävin intialaisessa vege ravintolassa jossa söin älyttömän hyvää pinaatti-perunapataa. Ruoka oli niin tulista että aluksi ihan itketti mutta totuttua makuun olisin voinut syödä sitä vaikka padallisen. Jälkiruoka oli mannasuurimoista tehtyä `vanukasta` kanelilla ja manteleilla maustettuna. Voi kun osaisi tehdä itse edes lähelle yhtä hyvää. :)

    maija_puhakainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Intialainen ruoka taitaa viedä voiton. Esimerkiksi palak paneer on yksi suosikeistani.

    VastaaPoista
  19. Japanilainen ruoka. Sieltä erityisesti sushi. Nam nam.
    Ihanaa joulun odotusta. =)

    classique_@suomi24.fi

    VastaaPoista
  20. Slaavilainen ruoka, erityisesti borssikeitto, on suurta herkkuani!

    VastaaPoista
  21. Tänään vastaan marokkolainen ruoka. Huomenna saatan olla jo toista mieltä, ruoka kun ylipäätään on niin hyvää. Taginet on todella ihanan mureita ja lämpimän mausteisia (kaneli <3). Silti ehdoton lemppari on niinkin yksinkertainen ruokailun päättäjä, kuin se tuoreista mintunlehdistä haudutettu makea minttutee!

    vuokko_b_s(a)luukku.com

    VastaaPoista
  22. Italialainen ruoka vastaan minä. Suurena ruuan ystävänä tykkään monen maan safkoista, mutta jos yksi pitää valita, on Italia kestosuosikkini. pauliina6@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  24. Mukana arvonnassa; välimerellinen lienee yleisemmin suosikkejani, mutta olen ihastunut myös aasialaisiin ribseihin, joiden reseptin nappasin Mondon Ruoka- ja matkalehdestä. Toimii myös possun lavasta tehtynä.

    Farang on aivan työpaikkani kulmilla ja kuljen sen ohi jatkuvasti, syömässä en ole käynyt, mutta yhdet cocktailit olemme siellä juoneet.

    lumolifestyle@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Mun lemppareita on varmaankin itämaiset ruuat,yks vakkarisuosikki on broilerwokki; sen kun maustaa kanelilla, inkiväärillä,chilillä, currylla ym. niin NAM! <3

    tuominenroosa@gmail.com

    Ihanaa joulunodotusta sulle, Maija! :)

    VastaaPoista
  26. Kyllä se lemppariruokamaa on Italia! Kahdesti Italiassa vierailleena olen saanut maistaa sellaisia herkkuja, että Suomessa niistä voi vain haaveilla. Paras ruokamuisto on Roomasta, jossa ystäväni tilasi ravintolassa maailman parhaan lasagnen alkuruoaksi - ja minä söin sen :)

    reetta_koo@hotmail.com

    VastaaPoista
  27. Italialainen täälläkin lempari ehdottomasti :)
    Mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  28. Nuudelit<3 En oo aasialaiseen ruokaan muuten pahemmin tutustunu (paitsi susheihin tietty), mut se kiinnostaa!

    suvi.lahdemaki@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Itämainen maustettu ruoka on suosikkini. Kana chop suey nuudeleilla, nam.

    salakkala@hotmail.fi

    VastaaPoista
  30. Lempparimaut tulee italiasta ja intiasta, voiton vie kuitenki varmaan intia. ja sposti on satmaki@utu.fi

    VastaaPoista
  31. Thaimaalainen makumaailma miellyttää eniten! Suolaisen, makean ja tulisen yhdistelmiä :P aino.penkkimaki@uta.fi

    VastaaPoista
  32. Nepalilainen ruoka. <3 Ne paikalliset kasvispyörykät, nams!
    astuvan_akka (miu) yahoo.com

    VastaaPoista
  33. Mukana arvonnassa. Thaimaalainen ruoka on kyllä parasta.

    VastaaPoista
  34. Nepalilainen ruoka on ihan parasta :) jättikatkaravut nepalisittain...nam!


    Mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  35. Suosikkimaita ja ruokia on niiin paljon! Ehkä skandinaavisranskalainen keittiö lähiseudun antimista vie tällä hetkellä voiton. Suosikkiannos? Kalaa, lohiconfit tai kuha broilernnahkassa kypsennettynä, ohjeet blogissani.

    VastaaPoista
  36. Kyllä se taitaa Thaimaa viedä voiton, esim. melkoisen perus Panang kana-annosta voisin syödä vaikka joka päivä! Nams!

    Ansku: ansku_66@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Pidän useiden maiden ruoista,lemppareita löytyy ympäri palloa. Mutta jos yksi pitäisi nyt valita, ehkä se olisi Italia, pasta kun on yksi ehdottomista lemppareista, ja sitä on niin helppo varioida.

    - Ansku (twilighting@hotmail.com)

    VastaaPoista
  38. Apua, vain yksi maa? Siinä tapauksessa varmasti kestosuosikki thaimaalainen, vaikka melkein yhtä pahat addiktiot olen hankkinut myös japanilaiseen ja korealaiseen ruokaan :D

    VastaaPoista
  39. Pidän paljon japanilaisesta ruuasta sen konstailemattomuuden ja terveellisyyden takia (rakastan merenantimia <3), mutta juuri viime viikolla kävin Roomassa ja rakastuin myös tähän "konstailemattomuuteen" eli ruoka tarjoillaan _erikseen_ ja niin, että jokaiselle ruuan osalle on annettu se oma, hetkittäinen pääosa.

    Esim. italiaisilla on tapan tarjoilla primidi ja sekundi -annoksia eli aluksi on pastaa, risottoa tai keittoa (allei aloita antipastolla) ja sitten tulee se liharuoka, esim. syöjä nautiskelee tomaattikastikkeella kuorutetusta kalasta. Tykkään tästä menettelystä. En ole koskaan pidännyt siitä, että salaattia ja päälihaa ja lisuketta sekoitetaan keskenään =D

    Italiassa oli hyvää pastaa, mutta parasta oli täydellisen hyviä ohuita pizzoja. En ole koskaan Suomessa pidännyt pizzoista, koska ne täytteet upotetaan siihen juustorasvan alle ja siten ne ei maistu miltään (oivalsin matkalla miksi en ole tykännyt kotitekoisista pizzoista). Roomassa täytteet laitetaan päälle (ja juusto on melke aina mozzarellaa) ja voi sitä aromia mitä tulee herkkusienestä, artisokasta, oliiveista tai ihan vaan prosciutosta! omn omn. Nyt on tarkoitus laittaa oma pizzauuni pystyyn eli leivinkivi, lapio, oikea jauho etc., että saan sitä italialaista pizzaa =D

    Sanotaan sitten, että
    Italia = pizza, äyriäisspasta
    Japani = takoyaki, sushit

    '''' unelma 88 @ hotmail . com '''

    VastaaPoista
  40. Nyt pistit vaikean kysymyksen. Suosikkeja ovat mm.:

    japanilainen
    vietnamilainen
    intialainen
    sekä tietysti suomalainen keittiö!

    -Heidi

    VastaaPoista
  41. Mukana minäkin :) Tykkään kaikesta sapuskasta ja lempparit vaihtelee ihan fiiliksen mukaan. Mutta sanotaan nyt vaikka kiinalaiset ruoat... Lemppariannoksia on monia :)

    kaapiolinna@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Ihan ykkösenä on kyllä suomalainen ruoka. Hirveä, ahventa, kuhaa, sieniä, marjoja yms. Lopputulos on herkkua. Mutta vaihtelu virkistää. Kun pakkanen oikein alkaa paukkumaan veikkaan että meillä sulatellaan juustofonduet. Siitä pisteet sveitsiin(?) :)

    laitetaanpataporisemaan@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Kyllä niin mahroton kysymys!
    Sanon kyllä nyt meksikolainen, ja vaikka Enchiladas suecas ja kaikki sormin syötävä.

    VastaaPoista
  44. Kaikki Italiaan liittyvä (okei, paitsi ei ehkä Berlusconi tai mafia..) on sydäntäni lähellä, joten vastaukseni on ehdottomasti italialainen keittiö!

    keltaisessakeittiossa@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Aasialainen ruoka on parasta! Etenkin sellainen sushi, jossa on katkarapua ja wasabia on aivan ihanaa :) Myös lohi- ja tonnikalasushien eri variaatiot ovat ERITTÄIN mieluisia itselleni.

    liisa.m@wippies.com

    VastaaPoista
  46. Pakko vastata, että englantilainen! Fish'n chipsien lisäksi iskee perinteiset jacket potatoet, yorkshire pudding, chicken pie.. Vuoden jälkeen kyllästyn todennäköisesti:)

    kaksiyhdenhinnalla@gmail.com

    VastaaPoista
  47. Aasialainen ehdottomasti. Korea, Thaimaa ja Japani ehkä suurimmat suosikit näistä.

    hellanjaviinilasinvalissa@gmail.com

    VastaaPoista
  48. NuuNuun (nuunuun@hotmail.fi)30. marraskuuta 2012 klo 9.26

    Aasialainen ja Italialainen pastoineen ja pizzoineen, nam. Mutta yleensä tekemäni ruoka on semmoista sekametelisoppaa, missä eri maiden ruuat ovat sulassa sovussa keskenään.

    VastaaPoista
  49. Suomalainen ruoka kunhan on maustettu vähän normaalia reilummin. mandariini7@hotmail.fi

    VastaaPoista
  50. Hihhei, vielä ehtii viime hetkillä mukaan arvontaan! :) En kyllä millään ilveellä pysty nostamaan jonkin maan ruokia kokonaisuutena ylitse muiden, lemppariherkkuni ovat vähän sieltä sun täältä: New Yorkin aamussa popsitut bagelit, thaimaalaisen ravintolan satay-kana, brittiläinen lemon posset, italialaisten ihanainen tiramisu, kotoinen leipäjuusto lakkojen kera...

    canelia77@gmail.com

    VastaaPoista