Joulun makujen fiilistely jatkukoon. Pipareita, luumuhilloa ja glögiä. Voimakkaita makuja kaikki, mutta toimivat erittäin hyvin samassa kakussa. Mikään maku ei jyrää toisen yli vaan lopputuloksena kuulee kainoja pyyntöjä: Saako tätä ottaa lisää?
Pohja:
120 g joulupipareita
75 g voita
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g Arla Keittiö kermarahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl luumumarmeladia
3 liivatelehteä
Kiille:
2 dl glögiä
3 liivatelehteä
Murenna joulupiparit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata
voi ja sekoita se piparimurujen joukkoon. Tasoita keksiseos irtopohjavuoan
pohjalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon kermarahka,
luumumarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Laita liivatelehden likoamaan
muutamaksi minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata sen
joukkoon liotetut, ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada neste
nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta kakku jääkaappiin
hyytymään muutamaksi tunniksi.
Valmista glögikiille liottamalla liivatelehtiä muutama
minuutti kylmässä vedessä. Kuumenna glögi ja liuota liivatelehdet glögin
joukkoon. Sekoittele glögiseosta, jotta se jäähtyy. Jos lisäät glögin liian
kuumana kakun päälle, se sulattaa jo hyytynyttä täytettä. Kaada jäähtynyt täyte
kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.
Tätä voisinkin lähipäivinä testata, kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta kyllä. :)
VastaaPoistaKanssasyöjiltä ainakin keräsi kehuja ja sopi myös omaan makuuni. :)
VastaaPoistaKiilteeseen tulevan glögin kanssa suosittelen olemaan tosi tarkka: jos se on lisätessä liian kuumaa, sulattaa se kakun ja lähtee valumaan reunoja pitkin vuoan pohjan läpi... Itse onnistuin vahingosta viisastuneena toisella kerralla, eikä lopputuloksesta huomaa pieniä vastoinkäymisiä ollenkaan. :)