12. marraskuuta 2012

Luumuinen glögikakku



Joulun makujen fiilistely jatkukoon. Pipareita, luumuhilloa ja glögiä. Voimakkaita makuja kaikki, mutta toimivat erittäin hyvin samassa kakussa. Mikään maku ei jyrää toisen yli vaan lopputuloksena kuulee kainoja pyyntöjä: Saako tätä ottaa lisää?

Pohja:
120 g joulupipareita
75 g voita

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl luumumarmeladia
3 liivatelehteä

Kiille:
2 dl glögiä
3 liivatelehteä

Murenna joulupiparit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se piparimurujen joukkoon. Tasoita keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon kermarahka, luumumarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Laita liivatelehden likoamaan muutamaksi minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata sen joukkoon liotetut, ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada neste nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Valmista glögikiille liottamalla liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä. Kuumenna glögi ja liuota liivatelehdet glögin joukkoon. Sekoittele glögiseosta, jotta se jäähtyy. Jos lisäät glögin liian kuumana kakun päälle, se sulattaa jo hyytynyttä täytettä. Kaada jäähtynyt täyte kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.

2 kommenttia:

  1. Tätä voisinkin lähipäivinä testata, kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta kyllä. :)

    VastaaPoista
  2. Kanssasyöjiltä ainakin keräsi kehuja ja sopi myös omaan makuuni. :)

    Kiilteeseen tulevan glögin kanssa suosittelen olemaan tosi tarkka: jos se on lisätessä liian kuumaa, sulattaa se kakun ja lähtee valumaan reunoja pitkin vuoan pohjan läpi... Itse onnistuin vahingosta viisastuneena toisella kerralla, eikä lopputuloksesta huomaa pieniä vastoinkäymisiä ollenkaan. :)

    VastaaPoista