26. marraskuuta 2012

Mummun kahvipöydässä

Viikonlopun tunnit kuluivat miltei kokonaan töissä, mutta sunnuntaina ehdin kuitenkin herkutella mummun kahvisorttien äärellä. Mummuni täyttää tänään 75 vuotta, joten pyhänä oli pöytä koreana läheltä ja kaukaa saapuneita sukulaisia ja ystäviä varten. Tunnelma oli ihanan lämmin.


Mummun luona kahvitellessaan tuntee olevansa jotenkin erityinen. Kahvikuppeja koristaa siellä kultainen reunus, servietit ovat hentoisen ohuita ja juhlavia, tarjolla on kymmentä eri kahviherkkua ja kaikkea pitäisi maistaa. Kahvia kaadetaan kernaasti lisää ja emännöinti on alusta loppuun sujuvaa.


Oma lahjani mummulle oli pienimuotoinen avustus tarjottavien leivonnassa. Valmistin kahviherkuksi jouluisia glögikakkuja kaksin kappalein. Itse pääsin poikkeamaan juhlissa vasta illan hämyssä, mutta päivän juhlapaikalla päivystänyt äitini oli muistanut mainita kaikille vieraille ohjeen löytyvät blogistani. Ehkäpä sen vuoksi eilen viiden aikaan kävijämäärissä oli havaittavissa huikea kävijäpiikki. Mene ja tiedä.

Tämä viimeinen kuva tuplaa kaiken tarjottavan määrän, mutta tuoltahan sitä mummun luona usein tuntuu. Olet mielestäsi maistanut jo vähän kaikkea, mutta mummu tuo kaappien kätköistä aina vaan lisää herkkuja ja kunnon kemuissa kahvinkin jälkeen tarjotaan vielä erikseen jälkiruokaa. Voi kyllä!

Onnea ihana mummu! <3

4 kommenttia:

 1. Mummot ovat ihania herkkuineen! <3

  VastaaPoista
 2. Totta! Mummulassa ihaniin ruokiin yhdistyy aina se ihana tunnelma, jota siellä voisikin aistia päivästä toiseen. :)

  VastaaPoista
 3. Mä en ole päässyt omien mummojeni seurasta pahemmin nauttimaan, joten olen ottanut näin aikuisiällä ilon irti puolisoni mummun luona vierailusta. Hän leipoo aina kaikkea hyvää ja ottaa huomioon jopa vilja-allergiani mutisematta! :)

  VastaaPoista
 4. Mummoilla riittää onneksi välittämistä ja lämpöä omien sukulaisten lisäksi muillekin läheisille. :)

  VastaaPoista