17. marraskuuta 2012

Ravintolapäivä on juhlapäivä!

#Ravintolapäivä on aina juhlapäivä. Punat huuliin ja kohti ensimmäistä pop uppia! Näin kuului aamulla Twitteriin rustaamani viesti.

Piskuisessa Eurassakin on ollut jo useampana ravintolapäivänä varaa valita, mihin pop up -ravintolaan lähtee maistelemaan. Tällä kertaa otin riskin ja suuntasin ravintolaan, jonka tarjonnasta en tiennyt ennalta mitään. En joutunut pettymään.

Tunnelmallisessa ravintolassa oli tarjolla kasvisborssikeittoa ja luomuspelttipuuroa. Pöydästä löytyi jos jonkinmoista leipää: spelttisämpylöitä, näkkileipää ja Suomen vanhimpaan juureen leivottua ruisleipää. Lisäksi tarjottiin esimerkiksi esilaisia levitteitä, tahinia, sienihilloa, pähkinöitä ja rusinoita. NAM!

Päädyin herkuttelemaan puuroannoksella, jonka kruunasivat siemenet ja spelttikuitulisä. Lasissa aitoa lehmänmaitoa!
Iloinen ravintoitsija Anne!
Spelttisämpylän päälle sipaisi levitettä, joka oli valmistettu voista, kylmäpuristetusta öljystä, rahkasta ja yrteistä.
id ravintola
Ruuan päätteeksi vatsaa rauhoittaavaa piparminttuteetä.Ruuan lisäksi ravintolapäivässä parasta on ihmisten tapaaminen. Tälläkin kertaa kävin keskusteluja naisen kanssa, joka iloitsi spelttijauhoista leipomiensa sämpylöiden onnistumisesta. Lisäksi kuulin hauskan vuoropuhelun miehen ja naisen välillä:

- Onks se ihan tavallista kahvia, mitä sää juot?
- Ei. Tää on luomua.

En tiedä, saako tuo teitä hymyilemään. Itse taidan olla Ravintolapäivänä ylipäätään hyperpositiivinen, joten ilostumisen aiheita ei atrvitse kaukaa etsiä. Ihanaa Ravintolapäivää kaikille!

P.S. Muistakaa osallistuia Farang-keittokirjan arvontaan TÄÄLLÄ.

2 kommenttia:

  1. Voi että toi spelttisämpylä levitteineen näyttää herkulliselta, tuli kauhea nälkä! :D Linkkasin muuten sut oman blogini Ravintolapäiväpostaukseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos linkityksestä! :) Postauksestasi päätellen olet viettänyt aivan ihanan Ravintolapäivän! Helsingissä valinnanvara erilaisten ja lukuisten pop up -ravintoloiden välillä on ihanaa. Onneksi ruokaa ylistävä päivä on levinnyt myös hieman pienempiin kaupunkeihin ja kuntiin. :)

    VastaaPoista