13. marraskuuta 2012

Ruoka on superia

Olen herkuttelija henkeen ja vereen, enkä esimerkiksi juustoillan aikana vaivaa päätäni kaloreilla. Toisaalta taas välillä minuunkin iskeen terveysinto, jonka avulla jaksan panostaa tarkemmin nauttimaani ruokaan.

Aivan viimeeikoina olen kiinnostunut entistä enemmän erilaisista superfoodeista ja olenkin kavereiden luona sekä kauppojen hyllyillä hypistellyt erilaisia, toinen toistaan terveellisempiä marjoja ja jauheita. Hurahtamiseni on vasta alkumetreillä, mutta minusta tuntuu, että tämä kuuluu kun annat pikkusormen, se vie koko käden -kategoriaan.

Välipalana nautiskelinkin tänään luomujogurttia, goji-marjoja, vadelmia ja mysliä (joka ei kuitenkaan ollut hifiä ja itsetehtyä).

Mikä on teidän mielestänne superfoodeista se kaikkein superein ja oma suosikkinne, jota tujautatte mieluiten blenderiin terveyspirtelönne joukkoon?

4 kommenttia:

 1. Spirulina (leväjauhe) on oikeestaan ainut mikä on pysyny ostoslistalla koko ajan. Herkkua se ei ole mut terveellistä ja puhdistavaa :) Se myös värjää jo pienellä määrällä kaiken myrkyn vihreeksi joten kanssaruokailijat saa aina peitellä silmiään ;D

  VastaaPoista
 2. Jos marjat lasketaan superfoodiksi, niin ovat ehdoton suosikkini. Joka päivä käytössä! Nuo kuivat jauhemaiset superit eivät niin suosiossani ole. Tai no, löytyy minultakin tuota spirulinaa, Se on tosiaankin hauska ihan värjäysmielessäkin. Ja satunnaisesti joitain muitakin superfoodeina myytäviä jauheita.

  VastaaPoista
 3. Liian överiksi ei saa mielestäni mennä. Ei ole kivaa kun pirtelö koostuu enemmän eri jauheista. Mutta suomalaiset mustikat ja lakat taidetaan laskea superisksi joten siinä ainakin yksi lemppari. Goji marjojen tunnkainen maku miellyttää ja tykkään erityisesti kun ne vähän turpoavat ruoassa. Spirulinaa lisäilen viherpirtelöihin tuomaan makua ja väriä, oikeastaan pidän siitä aika paljon :)Raakasuklaa on kyllä herkkua myös ja kaakaonibsit!

  VastaaPoista
 4. Aino, kuulostaapa mielnkiintoiselta! Spiruliuna on nimittäin itselle jo sanan aivan uusi juttu, mutta olen aika vakuuttunut, mikäli se on pysynyt superfoodeista osana ruokavaliotasi jo jonkun aikaa - ei nähtävästi ole vain hetken huumaa! :)

  Paula, mielestäni marjat kuuluvat ehdottomasti superfood-määritteen alle! Niiden ravintoarvot ja maku ovat kohdillaan miltei poikkeuksetta. Välillä joitakin viinimarjoja syödessä pitää vähän irvistää kiprakkaa makua, mutta se kuuluu asiaan! ;)

  Liisa, totta! Ei ruokavalio saa koostua vain pelkistä superjauheista ja marjoista, vaikka kuinka terveellisinä niitä pidettäisiinkin. Ja jo kolmas spirulinan puolestapuhuja! Mun pitää varmaankin näiden kommenttien jälkeen tehdä sen kanssa tuttavuutta. :)

  VastaaPoista