Maistoin viime jouluna ensimmäistä kertaa sinihomejuusto-piparkakkuyhdistelmää. Ensiajatuksena kombo kuulosti suoraan sanottuna oudolta. Ennakkoluuloton asenne ruokien kohdalla usein palkitsee maistajansa, ja niin kävi tälläkin kerralla.
Tässä ohjeessa sinihomejuusto rullataan piparkakkutaikinan sisälle. Sinihomejuuston maku onkin huomattavasti miedompi kuin jos jo paistettujen piparkakkujen päälle olisi sivellyt kunnon kimpaleen sinihomejuustoa. Toiset tykkäävät nauttia piparinsa näin, hieman miedompina, toisille taas mikään ei riitä ja näidenkin pipareiden pinnalle sipailee mielellään hieman lisää sinihomejuustoa... Nam!
Tarvitset: (20-25 kpl)
500 g piparkakkutaikinaa
Kaulitse piparkakkutaikina suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Jos käytät valmiita taikinalevyjä, kaulitse niitäkin hieman isommiksi. Levitä levyille
Castello-sinihomejuustoa tasaisesti joka kohtaan. Rullaa sitten taikina
tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin sentin paksuisia kiekkoja.
Asettele ne väljästi leivinpaperin päälle pellille. Paista
sinihomejuustopipareita 200 asteessa 8–10 minuuttia. Tarjoile
esimerkiksi lämpimän glögin kera.
Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti