18. joulukuuta 2012

Intialainen kofta curry

Eksoottiset maut ovat alkaneet kiehtoa minua entistä enemmän kuluvan vuoden aikana. Olen sellaisessa välimaastossa, jossa perinteinen tomaatti-basilikakastike alkaa jo tympiä, mutta harvemmin käytettyjen makujen kuten inkiväärin (ainakin tuoreen!) kanssa pitää olla vielä tarkkana, ettei ruoka maistu kertaheitolla liian oudolta. Jostain olen tainnut kuulla, että täysin vieraita makuja pitäisi maistaa lähemmäs parikymmentä kertaa, jotta uuteen makuun tottuu.

Kofta currysta on kuitenkin melko turvallista aloittaa, sillä siihen kuuluu tutun oloisia lihapullia - uusilla vivahteilla. Internetin ihmeellisessä maailmassa seikkailtuani havaitsin, että kofta curryja on melkein yhtä monta kuin niiden tekijääkin. Toivottavasti kellään intialaisella ei mene koftat väärään kurkkuun tätä versiota lukiessa!

Lihapullat:
400 g jauhelihaa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl cayennepippuria
kananmuna

Curry:
2 rkl öljyä
kanelitanko
1 tl chilijauhetta
3 valkosipulinkynttä
1 ½ tl currya
½ tl jauhettua inkivääriä
2 tomaattia
300 g tomaattipyrettä
1 dl ruokakermaa
vettä

Silppua sipuli ja raasta valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Sekoita ne mausteiden ja kanamunan kanssa jauhelihan joukkoon. Kuumenna kanelitankoa pannulla öljyssä. Pidä pannu miedolla lämmöllä ja lisää mausteet sekä pieneksi pilkotut tomaatit ja raastetut valkosipulinkynnet. Lisää myös tomaattipyre ja ruokakerma. Kuumenna ja ohenna kastiketta tarvittaessa vesitilkalla. Pyörittele jauhelihasta lihapullia ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Peitä pannu kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, jotta lihapullat ovat kypsiä. Tarjoa riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu! Tähän ohjeeseen päätyi lopulta melko helposti löytyviä aineksia. Monissa ohjeissa käskettiin laittaa esimerkiksi garam masala -mausteseosta kastikkeen joukkoon, mutta lähikaupasta en sitä löytänyt. Kannattaa kokeilla, mikäli maustetta onnistuu löytämään. :)

      Poista