12. joulukuuta 2012

Joulun tähtitortut

Jouluna himoitsen enimmäkseen erilaisia suolaisia herkkuja. Juuri mitään tiettyä makeaa ei ole pakko saada - paisti joulutorttuja. Niitä ilman jouluinen tunnelma jäisi hieman vajavaiseksi. Tämän joulun torttukiintiö kyllä yllittyi jo eilen, sillä koemaistelin varmuuden vuoksi turhan monta näistä tähdistä...

Tarvitset: (15-20 kpl)
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 dl kuohukermaa
kananmunan
luumumarmeladia
tomusokeria

Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Nypi pehmennyt voi jauhoseoksen joukkoon. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto taikinan joukkoon. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa tunnin verran.

Kaulitse taikinasta levyjä ja leikkaa niistä neliön muotoisia torttuja. Tee jokaisen torttupohjan kulmaan viillot ja taittele niistä tähtiä. Voitele tortut kananmunalla ja lisää luumumarmeladi tähtien keskustaan. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Tarkkaile joulutorttuja paiston aikana, sillä paistoaikaan vaikuttaa se, miten ohueksi ne on kaulittu. Koristele valmiit joulutortut ripottelemalla tomusokeria siivilän läpi niiden päälle.

Tämän ohjeen maitotuotteet sponsoroi Arla Ingman, ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti