26. joulukuuta 2012

Lanttulaatikon uusi elämä

Eipä tullut ähkyjä vedettyä tänä jouluna! Pieni kuumeilu ja paikkojen vihlonta pitivät huolen siitä, että ruokalautaseni olivat säälittävän kokoisia ja santsikierroksista ei ollut puhettakaan. Yllättäen kotimehu onkin joulupäivän kuumin juoma. Nimim. kolmas leffa tänään lähtee pyörii nyt!

Eilinen Facebook-päivitykseni kertoo joulun päälimmäiset tunnelmat. Kipeilystä huolimatta joulusta ei puuttunut tunnelmaa ja sain kyläilyt hoidettua kunnialla. Olin lahjoista päätellen ollut kamalan kiltti, ja esimerkiksi keittiön varusteluun sain vaikka mitä uutta! Palaan niihin sitten, kun olen täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Parempaan suuntaan ollaan jo onneksi menossa.

Leipokaa te sillä aikaa esimerkiksi lanttulaatikon jämistä rieskoja!

Tarvitset: (reilu pellillinen)
noin 5 dl lanttulaatikkoa
3 dl maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
kananmunan
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään. Taikina jää melko löysäksi. Annostele pellille taikinasta pieniä kekoja, taputtele ne rieskoiksi jauhotetuilla käsillä ja painele niihin haarukalla reikiä. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia. Syö uunituoreina voinokareella sipaistuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti