5. joulukuuta 2012

Lanttuloora

Siinä se nyt komeilee - ensimmäinen itse tehty joululaatikko. Lantusta on helppo aloittaa jouluhääräily. Vielä kun sen imelletyn perunalaatikon valmistuksen otan haltuun, niin olen itsestäni aikamoisen ylpeä.

Tarvitset:
1 kg lisäaineetonta lanttusurvosta
2 dl ruokakermaa
2 dl korppujauhoja
100 g voita
1 dl siirappia
½ tl muskottipähkinäjauhetta
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
kananmunan

Koristeluun:
2-3 rkl korppujauhoja

Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään. Anna korppujauhojen turvota hetki. Sulata voi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi seokseksi. Voitele uunivuoka, tasaa lanttuseos vuokaan ja koristele pinta lusikalla kuvioiden. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin puolitoista tuntia.

4 kommenttia:

  1. Lisäaineetonta lanttusurvosta & itsetehty?

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ostin valmiina survottuja lanttuja. Näin ruuanvalmistuksesta toki poistuu lanttujen keittäminen ja survominen. Miellän tämän kuitenkin edelleen itse tehdyksi, sillä toisessa ääripäässä ovat valmislaatikot, jotka laitetaan vain uuniin tai mikroon.

    VastaaPoista
  3. ^ Että ihmiset jaksaa.. Huoh. Voi kun mäkin saisin aikaiseksi :) edellisen postauksen piirakka sai veden kielelle!

    VastaaPoista
  4. Olisihan se tietysti enemmän itse tehtyä, jos olisin survonut lantut itse. Lanttulaatikkoni tuskin kärsi kauheasti siitä, että käytin raaka-aineena luomulanttusurvosta, jonka ainesosaluettelossa seisoi: 100 % lanttua. Mielestäni kokki kuin kokki saa välillä hakea hieman helpotusta ruuanlaittoon, eikä se himmennä itse tehdyn leimaa. :)

    Kiitos! Se tekikin kutsuillani hyvin kauppansa. Itselle iltapalaksi jäi vain yksi piirakkapalanen. :)

    VastaaPoista