Joulusiivous tehty. Nyt voi hengähtää. Ja voi kunpa voisin syödä muutaman lohileivoksen, mutta pari päivää sitten tehdyt suupalat ovat kadonneet parempiin suihin jo aikaa sitten. Merkki onnistuneesta reseptistä.
Tarvitset: (16-20 kpl)
3–5 saaristolaisleipäsiivua
75 g voita
200 g kermaviiliä
125 g ruohosipulituorejuustoa
½ punasipuli
100 g kylmäsavulohta
½ sitruunan mehu
½ tl mustapippuria
5 liivatelehteä
Koristeluun:
kylmäsavulohiviipaleita
punasipulia
Käytä saaristolaisleipäsiivut tehosekoittimessa, jotta
niistä tulee murumainen seos. Sulata voi ja sekoita voisula murujen joukkoon.
Vuoraa noin 16cm x 16 cm -kokoinen korkeareunainen vuoka tuorekelmulla, sillä
se helpottaa hyytyneiden leivosten irrottamista vuoasta. Levitä leipämuruseos
tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita kermaviili ja ruohosipulituorejuusto keskenään.
Pilko punasipuli ja kylmäsavulohi pieniksi palasiksi. Sekoita ne täyteseoksen
joukkoon. Mausta mustapippurilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama
minuutti. Purista sitruunamehu mukiin ja kuumenna se mikrossa. Liuota liotetut
liivatelehdet sitruunamehuun ja lisää hieman jäähtynyt sitruunamehu täytteen
joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte tasaisesti pohjan päälle ja anna
jähmettyä jääkaapissa 2—3 tuntia. Irrota leivospohja varovasti vuoasta ja
leikkaa siitä pieniä leivoksia. Koristele kylmäsavulohiruusukkeilla ja
punasipulirenkailla.
Ohjeen maitotuotteet on sponsoroinut Arla Ingman, ja se löytyy myös Arla Keittiöstä.
Kiva resepti :) näitä voisi tehdä uudenvuoden juhliinkin!
VastaaPoistaTotta, kala maistuu senkin juhlan hulinoissa. :)
VastaaPoista