21. joulukuuta 2012

Lohileivokset

Joulusiivous tehty. Nyt voi hengähtää. Ja voi kunpa voisin syödä muutaman lohileivoksen, mutta pari päivää sitten tehdyt suupalat ovat kadonneet parempiin suihin jo aikaa sitten. Merkki onnistuneesta reseptistä.

Tarvitset: (16-20 kpl)
3–5 saaristolaisleipäsiivua
75 g voita
200 g kermaviiliä
125 g ruohosipulituorejuustoa
½ punasipuli
100 g kylmäsavulohta
½ sitruunan mehu
½ tl mustapippuria
5 liivatelehteä


Koristeluun:
kylmäsavulohiviipaleita
punasipulia

Käytä saaristolaisleipäsiivut tehosekoittimessa, jotta niistä tulee murumainen seos. Sulata voi ja sekoita voisula murujen joukkoon. Vuoraa noin 16cm x 16 cm -kokoinen korkeareunainen vuoka tuorekelmulla, sillä se helpottaa hyytyneiden leivosten irrottamista vuoasta. Levitä leipämuruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita kermaviili ja ruohosipulituorejuusto keskenään. Pilko punasipuli ja kylmäsavulohi pieniksi palasiksi. Sekoita ne täyteseoksen joukkoon. Mausta mustapippurilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista sitruunamehu mukiin ja kuumenna se mikrossa. Liuota liotetut liivatelehdet sitruunamehuun ja lisää hieman jäähtynyt sitruunamehu täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte tasaisesti pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 2—3 tuntia. Irrota leivospohja varovasti vuoasta ja leikkaa siitä pieniä leivoksia. Koristele kylmäsavulohiruusukkeilla ja punasipulirenkailla.

Ohjeen maitotuotteet on sponsoroinut Arla Ingman, ja se löytyy myös Arla Keittiöstä.

2 kommenttia:

  1. Kiva resepti :) näitä voisi tehdä uudenvuoden juhliinkin!

    VastaaPoista
  2. Totta, kala maistuu senkin juhlan hulinoissa. :)

    VastaaPoista