15. joulukuuta 2012

Piparkakkujäädyke

Tästä tuli kertaheitolla joulun suosikkijälkiruokani - makeat piparkakut ja valkosuklaarouhe pelaavat täydellisesti yhteen hieman kiprakan puolukan kanssa!

Tarvitset:
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeri
1 tl vanilliinisokeria
250 g maitorahkaa
5-10 piparkakkua
50 g valkosuklaata

Koristeluun:
piparkakku
valkosuklaata
2–3 rkl puolukoita

Laita valkosuklaa aluksi jääkaappiin, jota sitä on myöhemmin helpompi käsitellä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Murskaa piparkakut esimerkiksi veitsellä. Joukkoon saa jäädä muutama hieman ruouhevampi pala. Pilko myös valkosuklaa pieniksi paloiksi. Sekoita piparimurut ja valkosuklaa rahkaseoksen joukkoon. Annostele se tilavuudeltaan noin litran kokoiseen astiaan. Anna jähmettyä pakastimessa yön yli.

Siirrä jäädyke pakastimesta hetkeksi lämpimään vesihauteeseen tiskialtaaseen, jotta jäädyke irtoaa kulhosta. Varo, ettei jäädykkeen joukkoon pääse vettä. Koristele kumottu jäädyke piparkakkumuruilla, valkosuklaarouheella ja puolukoilla.

Tämän ohjeen maitotuotteet on sponsoroinut Arla Ingman, ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.

6 kommenttia:

 1. Kuinka monelle tästä riittää? Vaikuttaa aika hyvältä :)

  VastaaPoista
 2. Sanoisin, että noin 5-6 syöjälle. Tämä oli kyllä niin hyvää, että tekee mieli santsata! :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvälle. Tätä voisi testata jouluaattona, sopisi jälkkäriksi!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa herkulliselta idealta! Jälkkärin jäädykemäisyys tuo ehkä hieman juhlavuutta, mutta tällä ohjeella valmistaa myös herkullisen rahkan, mikäli jättää tuon pakastinvaiheen pois. :)

  VastaaPoista
 5. Hei tein kans piparkakkujäädykkeen aaton jälkiruoaksi! Tosin siihen ei tullu valkosulkaata eikä puolukoita..tää versio näyttää ainaki kyl niin herkulliselta etten nyt malta oottaa aatoa :P

  VastaaPoista
 6. Namnam! Tähän versioon päätyi lopulta vähän noita krumeluureja enemmänkin, mutta toimii hyvin pelkillä pipareillakin! :)

  VastaaPoista