Tästä tuli kertaheitolla joulun suosikkijälkiruokani - makeat piparkakut ja valkosuklaarouhe pelaavat täydellisesti yhteen hieman kiprakan puolukan kanssa!
Tarvitset:
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeri
1 tl vanilliinisokeria
250 g maitorahkaa
5-10 piparkakkua
50 g valkosuklaata
Koristeluun:
piparkakku
valkosuklaata
2–3 rkl puolukoita
Laita valkosuklaa aluksi jääkaappiin, jota sitä on myöhemmin
helpompi käsitellä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon maitorahka,
sokeri ja vanilliinisokeri. Murskaa piparkakut esimerkiksi veitsellä. Joukkoon
saa jäädä muutama hieman ruouhevampi pala. Pilko myös valkosuklaa pieniksi
paloiksi. Sekoita piparimurut ja valkosuklaa rahkaseoksen joukkoon. Annostele
se tilavuudeltaan noin litran kokoiseen astiaan. Anna jähmettyä pakastimessa
yön yli.
Siirrä jäädyke pakastimesta hetkeksi lämpimään
vesihauteeseen tiskialtaaseen, jotta jäädyke irtoaa kulhosta. Varo, ettei
jäädykkeen joukkoon pääse vettä. Koristele kumottu jäädyke piparkakkumuruilla,
valkosuklaarouheella ja puolukoilla.
Tämän ohjeen maitotuotteet on sponsoroinut Arla Ingman, ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.
Tämän ohjeen maitotuotteet on sponsoroinut Arla Ingman, ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.
Kuinka monelle tästä riittää? Vaikuttaa aika hyvältä :)
VastaaPoistaSanoisin, että noin 5-6 syöjälle. Tämä oli kyllä niin hyvää, että tekee mieli santsata! :)
VastaaPoistaKuulostaa hyvälle. Tätä voisi testata jouluaattona, sopisi jälkkäriksi!
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta idealta! Jälkkärin jäädykemäisyys tuo ehkä hieman juhlavuutta, mutta tällä ohjeella valmistaa myös herkullisen rahkan, mikäli jättää tuon pakastinvaiheen pois. :)
VastaaPoistaHei tein kans piparkakkujäädykkeen aaton jälkiruoaksi! Tosin siihen ei tullu valkosulkaata eikä puolukoita..tää versio näyttää ainaki kyl niin herkulliselta etten nyt malta oottaa aatoa :P
VastaaPoistaNamnam! Tähän versioon päätyi lopulta vähän noita krumeluureja enemmänkin, mutta toimii hyvin pelkillä pipareillakin! :)
VastaaPoista