7. joulukuuta 2012

Poweria pinaattikeitosta

Eilen kävimme kaveriporukalla pelaamassa reippaat itsenäisyyspäiväsählyt. Pelien pääteeksi muu porukka kipaisi kebabiin, mutta oma vatsani halajasi pinaattikeittoa, johon olin varannut ainekset jo hyvissä ajoin ennen pyhää.

Usein mulloinkin huomaan, että heti urheilusuorituksen päätteeksi ei tee mieli mättöruokaa. Onhan se ihan hyvä keventää vähän ennen varsinaiseen joulupöytään istumista, eikö? ;)

Tarvitset:
25 g voita
½ dl karkeita vehnäjauhoja
1 l maitoa
150 g pinaattia
½  tl suolaa
kananmunia

Sulata voi kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää vähitellen myös maito, koko ajan sekoitellen. Kun maito on hieman lämmennyt lisää joukkoon pinaatti. (Itse käytin pakastepinaattia.) Anna hautua ja paksuuntua miedolla lämmöllä tasaisesti sekoitellen. Mausta suolalla ja kruunaa annokset keitetyillä kananmunilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti