4. joulukuuta 2012

Tomaatti-punasipulipiirakka

Pikkujoulukausi käy kuumimmillaan, eikä se iso joulukaan enää kovin kaukana ole. Kun tonttulakkipäiset ystävykset vielä muutamana viikonloppuna kokoontuvat yhteen, on tarjottavaksi helppo valmistaa suolainen piirakka, josta riittää useammallekin nälkäiselle.

Piirakkaan saa hitusen näyttävyyttä, kun sen valmistaa irtopohjavuokaan tavallisen piirakkavuuan sijaan.

Tarvitset:
150 g voita
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl vettä
punasipulin
250 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl emmentaljuustoraastetta
2 kanamunaa

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi sitten pehmennyt voi jauhoseoksen joukkoon. Lisää taikinan joukkoon vesi. Taputtele taikina jauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Suikaloi punasipuli ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kun punasipuli on hieman pehmentynyt, kaada suikaleet ja tomaatit esipaistetun pohjan päälle. Sekoita erillisessä kulhossa ruokakerma, juustoraaste ja kananmunat keskenään. Kaada seos sipulien ja tomaattien päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.

2 kommenttia:

  1. Tämäkin kuulostaa ja näyttää hyvälle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin älytön suolaisten piirakoiden ystävä. Voisin melkein elää niillä! :)

      Poista