Pikkujoulukausi käy kuumimmillaan, eikä se iso joulukaan enää kovin kaukana ole. Kun tonttulakkipäiset ystävykset vielä muutamana viikonloppuna kokoontuvat yhteen, on tarjottavaksi helppo valmistaa suolainen piirakka, josta riittää useammallekin nälkäiselle.
Piirakkaan saa hitusen näyttävyyttä, kun sen valmistaa irtopohjavuokaan tavallisen piirakkavuuan sijaan.
Tarvitset:
150 g voita
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl vettä
punasipulin
250 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl emmentaljuustoraastetta
2 kanamunaa
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi sitten pehmennyt voi
jauhoseoksen joukkoon. Lisää taikinan joukkoon vesi. Taputtele taikina
jauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa
noin 10 minuuttia.
Suikaloi punasipuli ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuullota
niitä pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kun
punasipuli on hieman pehmentynyt, kaada suikaleet ja tomaatit esipaistetun
pohjan päälle. Sekoita erillisessä kulhossa ruokakerma, juustoraaste ja
kananmunat keskenään. Kaada seos sipulien ja tomaattien päälle. Paista 200
asteessa noin 30 minuuttia.
Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.
Tämäkin kuulostaa ja näyttää hyvälle!!
VastaaPoistaOlen itsekin älytön suolaisten piirakoiden ystävä. Voisin melkein elää niillä! :)
Poista