Ihminenhän syö silmillään. Kirkkaanpunainen tomaattikeittokin muuttuu heti paljon houkuttelevammaksi, kun sen pintaan pirskottaa pari kermaista kiemuraa ja kruunaa annoksen kauniilla basilikanlehdillä.
Silmäkarkkia oli tarjolla myös viikonloppuna, jolloin kahvipöytään nostettiin kesäkurpitsapiirakka, jonka päällä keltaisena ja punaisena hehkuivat marinoidut kirsikkatomaatit. Omalle lautaselle päätyi pala jos toinenkin!
Pohja:
150 g voita
½ tl suolaa
2-2½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl ruokakermaa
Täyte:
200 g Arla Apetina palajuustoa
3 kananmunaa
2 dl kevytmaitoa
½ tl mustapippuria
1-2 rkl oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
kesäkurpitsa
Koristeluun:
kourallinen punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
½ lime
1 rkl oliiviöljyä
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
Nypi pehmennyt voi jauhojen ja suolan joukkoon. Sekoita
taikinan joukkoon ruokakerma. Voitele irtopohjavuoan pohja ja reunat. Taputtele
taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja noin kolmen sentin korkeudelle reunoille.
Laita pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa siitä joko veitsellä tai
esimerkiksi juustolastalla ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon, lorauta
joukkoon oliiviöljyä ja raasta sekaan yksi valkosipulinkynsi. Sekoita, jotta
maut pääsevät tasaantumaan.
Ota piirakkapohja jääkaapista ja murenna sen pohjalle
palajuusto. Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto, maito ja mustapippurit.
Kaada täyte juustomurujen päälle. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Kun
täyte on hieman jähmettynyt, ota piirakka pois uunista ja lado sen pinnalle
kesäkurpitsat. Paista vielä noin 30 minuuttia. Jos piirakan reunat alkavat
tummua liiaksi, peitä piirakka leivinpaperilla.
Pese ja pilko kirsikkatomaatit kulhoon, lorauta joukkoon
oliiviöljyä ja purista limen mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele
marinoidut tomaatit piirakan keskelle ja koristele vielä tuoreilla
basilikanlehdillä.
Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja resepti löytyy myös Arla Keittiöstä.
"Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä Kajahtaa-blogin Maija." (Arlan sivuilla lukee näin)
VastaaPoistahttp://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24681-kesakurpitsa-fetapaistos-ja-marinoidut-tomaatit
Aika samantapainen, eikö? Resepti on suoraan kopioitu Pirkan sivuilta. Luovaa bloggaamista...
Hei Anonyymi! :) Jos olet lukenut tarkasti kummatkin ohjeet, huomaat ettei reseptiä ole copypastettu. Ainesosat vaihtelevat, Pirkan sivuilla ei esimerkiksi ole pohjataikinan ohjetta ollenkaan ja varsinaiset teko-ohjeet ovat täysin erilaisia.
PoistaEn ole tätä ennen edes nähnyt Pirkan verkkosivuilla olevaa ohjetta. Inspiraation piirakan valmistamiseen sain selailemalla eri keittokirjoja, yhdistelemällä ohjeita ja muokkaamalla niitä omaan makuuni sopivaksi.