23. tammikuuta 2013

Juustoinen kesäkurpitsapiirakka

Ihminenhän syö silmillään. Kirkkaanpunainen tomaattikeittokin muuttuu heti paljon houkuttelevammaksi, kun sen pintaan pirskottaa pari kermaista kiemuraa ja kruunaa annoksen kauniilla basilikanlehdillä.

Silmäkarkkia oli tarjolla myös viikonloppuna, jolloin kahvipöytään nostettiin kesäkurpitsapiirakka, jonka päällä keltaisena ja punaisena hehkuivat marinoidut kirsikkatomaatit. Omalle lautaselle päätyi pala jos toinenkin!

Pohja:
150 g voita
½ tl suolaa
2-2½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl ruokakermaa

Täyte:
3 kananmunaa
2 dl kevytmaitoa
½ tl mustapippuria
1-2 rkl oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
kesäkurpitsa

Koristeluun:
kourallinen punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
½ lime
1 rkl oliiviöljyä
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa

Nypi pehmennyt voi jauhojen ja suolan joukkoon. Sekoita taikinan joukkoon ruokakerma. Voitele irtopohjavuoan pohja ja reunat. Taputtele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja noin kolmen sentin korkeudelle reunoille. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa siitä joko veitsellä tai esimerkiksi juustolastalla ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja raasta sekaan yksi valkosipulinkynsi. Sekoita, jotta maut pääsevät tasaantumaan.

Ota piirakkapohja jääkaapista ja murenna sen pohjalle palajuusto. Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto, maito ja mustapippurit. Kaada täyte juustomurujen päälle. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Kun täyte on hieman jähmettynyt, ota piirakka pois uunista ja lado sen pinnalle kesäkurpitsat. Paista vielä noin 30 minuuttia. Jos piirakan reunat alkavat tummua liiaksi, peitä piirakka leivinpaperilla.

Pese ja pilko kirsikkatomaatit kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja purista limen mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele marinoidut tomaatit piirakan keskelle ja koristele vielä tuoreilla basilikanlehdillä.

Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja resepti löytyy myös Arla Keittiöstä.

2 kommenttia:

  1. "Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä Kajahtaa-blogin Maija." (Arlan sivuilla lukee näin)

    http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24681-kesakurpitsa-fetapaistos-ja-marinoidut-tomaatit

    Aika samantapainen, eikö? Resepti on suoraan kopioitu Pirkan sivuilta. Luovaa bloggaamista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi! :) Jos olet lukenut tarkasti kummatkin ohjeet, huomaat ettei reseptiä ole copypastettu. Ainesosat vaihtelevat, Pirkan sivuilla ei esimerkiksi ole pohjataikinan ohjetta ollenkaan ja varsinaiset teko-ohjeet ovat täysin erilaisia.

      En ole tätä ennen edes nähnyt Pirkan verkkosivuilla olevaa ohjetta. Inspiraation piirakan valmistamiseen sain selailemalla eri keittokirjoja, yhdistelemällä ohjeita ja muokkaamalla niitä omaan makuuni sopivaksi.

      Poista