24. tammikuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakku on usein juhlien herkku, joka tilataan valmiina. Kakun tekeminen mielletään vaivalloiseksi ja vaikeaksi. Eikä se pidä paikkaansa! Tostesimme yhdessä äitini kanssa viikonloppuna, että voileipäkakku valmistuu kuin itsestään, kunhan ensin saa pilkotuksi ja sekoitetuksi väliin tulevat täyteet valmiiksi.

Tarvitset:
8 palaa tummaa paahtoleipää
8 palaa vaaleaa paahtoleipää
2 dl vettä
kasvisliemikuution

Täyte 1:
250 g ylikypsää saunapalvikinkkua
keltainen paprika

Täyte 2:
100 g härän kylmäsavupaistileikkeleitä
3 rkl kurkkusalaattia

Koristeluun:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g juustoraastetta
kinkkuleikkeleitä
1-2 tomaattia
keltaista paprikaa
ruohosipulia
salaatinlehtiä

Valmista täyte 1 pilkkomalla saunapalvikinkku pieneksi silpuksi. Silppua myös melkein kokonainen paprika, säästä loput kakun koristeluun. Sekoita kinkku- ja paprikasilppu tuorejuustojen kanssa.

Valmista täyte 2 pilkkomalla paistileikkeet pieneksi silpuksi. Sekoita ne tuorejuuston ja kurkkusalaatin joukkoon.

Kiehauta vesi ja liuota kasvisliemikuutio nesteen joukkoon. Vuoraa suorakaiteen mallinen ja korkeareunainen leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa paahtoleipien kovat reunat ohuelti pois. Vuoraa vuoan pohja tummilla paahtoleivillä. Kostuta niiden pinta kasvisliemellä. Levitä puolet täyte 1:stä leipien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tee seuraava kerros vaaleista paahtoleivistä. Kostuta ne kasvisliemellä ja levitä niiden päälle kerros täyte 2:sta. Seuraavaksi on taas tumman leipäkerroksen, kostutuksen ja täyte 1:sen vuoro. Lado päällimmäiseksi vielä tasainen kerros vaaleita leipäsiivuja ja kostuta ne. Taita tuorekelmu reunoilta ylimmän kerroksen ylle, aseta pieni paino kakun päälle ja anna sen maustua yön yli jääkaapissa.

Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista tuorekelmut. Levitä kakun pinnalle maustamatonta tuorejuustoa. Painele kevyesti kakun kylkiin juustoraastetta ja koristele alareunat salaatinlehdillä. Koristele kakun päällinen leikkelerullilla, tomaattilohkoilla, paprikasiivuilla ja ruohosipulilla.

Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja resepti löytyy myös Arla Keittiöstä.

2 kommenttia:

  1. Tää oli paras! Ja tosiaan tuntuu et näitä on tarjolla vaan yo-juhlissa eli harvinaista herkkua :)

    VastaaPoista
  2. Jee! Olin myös itse hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Tätä oli kiva tehdä, sillä hyviä suupaloja sai napsia jo tekovaiheessa. :)

    VastaaPoista