Voileipäkakku on usein juhlien herkku, joka tilataan valmiina. Kakun tekeminen mielletään vaivalloiseksi ja vaikeaksi. Eikä se pidä paikkaansa! Tostesimme yhdessä äitini kanssa viikonloppuna, että voileipäkakku valmistuu kuin itsestään, kunhan ensin saa pilkotuksi ja sekoitetuksi väliin tulevat täyteet valmiiksi.
Tarvitset:
8 palaa tummaa paahtoleipää
8 palaa vaaleaa paahtoleipää
2 dl vettä
kasvisliemikuution
Täyte 1:
250 g ylikypsää saunapalvikinkkua
keltainen paprika
Täyte 2:
100 g härän kylmäsavupaistileikkeleitä
3 rkl kurkkusalaattia
Koristeluun:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g juustoraastetta
kinkkuleikkeleitä
1-2 tomaattia
keltaista paprikaa
ruohosipulia
salaatinlehtiä
Valmista täyte 1 pilkkomalla saunapalvikinkku pieneksi
silpuksi. Silppua myös melkein kokonainen paprika, säästä loput kakun
koristeluun. Sekoita kinkku- ja paprikasilppu tuorejuustojen kanssa.
Valmista täyte 2 pilkkomalla paistileikkeet pieneksi
silpuksi. Sekoita ne tuorejuuston ja kurkkusalaatin joukkoon.
Kiehauta vesi ja liuota kasvisliemikuutio nesteen joukkoon.
Vuoraa suorakaiteen mallinen ja korkeareunainen leipävuoka tuorekelmulla.
Leikkaa paahtoleipien kovat reunat ohuelti pois. Vuoraa vuoan pohja tummilla
paahtoleivillä. Kostuta niiden pinta kasvisliemellä. Levitä puolet täyte 1:stä
leipien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tee seuraava kerros vaaleista
paahtoleivistä. Kostuta ne kasvisliemellä ja levitä niiden päälle kerros täyte
2:sta. Seuraavaksi on taas tumman leipäkerroksen, kostutuksen ja täyte 1:sen
vuoro. Lado päällimmäiseksi vielä tasainen kerros vaaleita leipäsiivuja ja
kostuta ne. Taita tuorekelmu reunoilta ylimmän kerroksen ylle, aseta pieni
paino kakun päälle ja anna sen maustua yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista tuorekelmut. Levitä
kakun pinnalle maustamatonta tuorejuustoa. Painele kevyesti kakun kylkiin
juustoraastetta ja koristele alareunat salaatinlehdillä. Koristele kakun
päällinen leikkelerullilla, tomaattilohkoilla, paprikasiivuilla ja
ruohosipulilla.
Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja resepti löytyy myös Arla Keittiöstä.
Tää oli paras! Ja tosiaan tuntuu et näitä on tarjolla vaan yo-juhlissa eli harvinaista herkkua :)
VastaaPoistaJee! Olin myös itse hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Tätä oli kiva tehdä, sillä hyviä suupaloja sai napsia jo tekovaiheessa. :)
VastaaPoista