21. tammikuuta 2013

Lime-mansikkamoussekakku



Aloitetaanpa purkamaan valmistujaisherkkujen ohjeita omaksi suosikikseni nousseesta lime-mansikkamoussekakusta. Kuohkea koostumus, huumaava väri ja kiprakka lime jokaisessa suupalassa. Tämä selkeästi on mun pala kakkua. ;)

Pohja:
kananmuna
¾ dl sokeria
100 g voita
1 ½ dl karkeita vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl mansikoiden mehua

Täyte:
300 g pakastemansikoita
150 g vaniljajogurttia
2 dl vispikermaa
5 liivatelehteä
2 limen raastettu kuori
2 limen puristettu mehu
1 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria

Koristeluun:
limelohkoja

Sulata pakastemansikat. Ota talteen ½ dl sulaneiden mansikoiden mehua. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Sulata rasva. Vatkaa kananmuna ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta sihdin läpi, sulatettua rasvaa ja mansikoiden mehua. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Soseuta sulatetut mansikat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese limetit ja raasta niiden kuoren vihreä osa talteen. Purista limettien mehu.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sen joukkoon vaniljajogurtti, kermarahka, survotut mansikat, tomusokeri (sihdin läpi), limettien raastetut kuoret ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limeteistä puristettu mehu ja liuota sen joukkoon liotetut liivatelehdet. Jäähdytä nestettä hieman ja kaada se tasaisena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota kakku irtopohjavuoasta kiertämällä ensin veitsen kanssa sen ulkoreunat. Koristele valmis kakku esimerkiksi limelohkoilla.

Arla Ingman on sponsoroinut tämän ohjeen maitotuotteet ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää herkulliselta! Aineksetkin juuri mun makuun, tätä pitää ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella raikas kakku! Mansikan ja limen suhteilla voi toki vielä hieman pelata oman makunsa mukaan. :)

      Poista