11. tammikuuta 2013

Mac and cheese

Ruokavuoteni alkoi melko terveellisissä tunnelmissa. Jokaisen ihmisen tammikuussa on kuitenkin lohturuuan mentävä aukko. Omani täytin ameriikan klassikolla - mac and cheesella. Aivan peruslinjalla en kuitenkaan mennyt, sillä sujautin tähän juustoiseen makaroniherkkuun myös sipulia, kukkakaalin ja pekonia.

Tarvitset:
400 g makaroneja
pienen kukkakaalin
kasvisliemikuution
140 g pekonia
sipulin
voita
suolaa
mustapippuria
timjamia
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kukkakaalin keitinvettä
3,5 dl maitoa
200 g juustoraastetta
persiljaa

Laita makaronit kiehumaan suolattuun veteen. Pilko kukkakaalin kukinto pieniksi nupuiksi ja laita ne erilliseen kattilaan kiehumaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Asettele pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle ja paista niitä 200 asteessa 7-10 minuuttia. Kun ne ovat paistuneet rapeiksi, käytä ne talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Pilko pekonisiivut pieniksi paloiksi.

Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla voissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Kun sipuli on pehmennyt, lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää pannulle desi kukkakaalien keitinvettä. Lisää maito, kiehauta ja ripottele joukkoon juustoraaste. Säästä osa raasteesta laatikon pinnalle ripoteltavaksi.

Kun kukkakaalit ovat hieman pehmenneet, lisää ne, kypsät makaronit ja pekonisilppu pannulle maitokastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada seos uuninkestävään vuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia, jotta juusto saa pintaansa väriä. Koristele valmis annos silputulla persiljalla.

Tämä ohje on tehty Arla Ingmanille, ja se löytyy myös Arla Keittiöstä.

2 kommenttia:

  1. Juu-u, kyllä pekoni vaan sopii kaikkeen ;) herkullisen näköinen ruoka!

    VastaaPoista
  2. Niin totta! :) Tähän voisi kokeilla värin saamiseksi myös parsakaalia - ensi kertaan. :)

    VastaaPoista