15. tammikuuta 2013

Vehreän vihreä lautanen

Salaatti. Vihreitä lehtiä, kurkkua ja tomaattia. Minulle perinteisimmillään salaatti edustaa varsin yksinkertaista sekoitusta. Semmoista meillä aina kotona syötiin, kun minä olin pieni. Sitten jossain vaiheessa tutustuin salaattilounaskulttuuriin. Ai että salaatti olisi varsinainen pääruoka? Kyllä.

Tällä hetkellä syön mielelläni salaattia lounaaksi, mutta ruokaisten ja erityisen makoisten salaattien valmistaminen kotikeittiössä takkuaa edelleen. Niistä vain puuttuu se jokin, joka ulkona syödyissä salaateissa on. Eilen pääsin kuitenkin aika lähelle. Salaatti koostui salaatista (ylläripylläri), kalkkunafileestä (joka muuten meni pannulla kivasti kippuralle!), paistetusta halloumista ja paahdetuista cashewpähkinöistä. Toivotin salaattilautaselleni tervetulleeksi myös balsamico-kastikkeen. Meistä tuli heti oikein hyvät ystävät.

Olenko muuten ainoa, jolle halloumista tulee mieleen kesä? Niin mielelläni olisin tähänkin salaattiin pilkkonut muutaman tuoreen ja punaposkisen mansikan, mutta vuodenaika asettaa moisille haluille omat rajoitteensa, valitettavasti.

Millaisia salaatteja te itse kokoatte? Lemppareita, vinkkejä, ideoita...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti