26. helmikuuta 2013

Gluteenittomat banaanimuffinsit

Hidas tiistaipäivä on pökkelöittänyt tämän kokin aivot. Oma syynsä saattaa olla myös sillä, että piipahdin tänään mummun luona lounaalla ja verenkierto on siitä asti pyörinyt pinkeäksi syödyn vatsan seudulla. Kykenen juuri ja juuri painamaan enteriä, jotta saan teille jakoon näiden mehevien banaanimuffinsien ohjeen jakoon, enjoy!

Tarvitset: (12 kpl)
kananmunan
1 dl sokeria
1 dl voita (tai öljyä)
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 banaania


Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma tasaiseksi seokseksi. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon vuorotellen öljyn ja maidon kanssa koko ajan sekoitellen. Survo banaanit esimerkiksi lautaselle haarukalla painellen. Sekoita lopuksi myös banaanisurvos tasaisesti taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinsipellin vuokiin tai irtokuppeihin. Paista 200 asteessa 15–18 minuuttia. Koristele valmiit muffinsit esimerkiksi tomusokerilla.

Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja se löytyy Arla Keittiöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti