19. helmikuuta 2013

Kunnon kuppikakut - äänestys!

Terveisiä Thaimaasta! Olo on onnellinen ja hölmistynyt. Sisäinen kelloni käy parhaillaan jo iltayhtätoista, joten Suomen tapoihin on vielä hieman totuttelemista. Kotosalla on tänään syöty paistettua riisiä ja kanaa Thaimaasta tuodulla chilikastikkeella ryhditettynä... Tarkoituksenani on koostaa teille vielä tuhti ruokapostaus matkan syömingeistä.

Sitä odotellessa voitte vaikka käydä antamassa äänenne täällä Kunnon kuppikakuille, jotka valmistin Snellmanin reseptikilpailua varten. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan illallinen huippuravintolassa ja yöpyminen helsinkiläisessä ravintolassa. :) Sivustolta löytyy myös muiden ruokabloggaajien herkulliset kilpailureseptit!

Tarvitset: (12 kpl)
porkkanan nokareen voita
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl chilijauhetta
70 g tomaattipyreetä
5 1⁄2 dl perunamuusia
kananmunan
12 Snellmanin Ylikypsää kinkkusiivua
 ruohosipulia
 
Kuori lenkkimakkara ja porkkana. Pilko molemmat hieman pienemmiksi paloiksi ja pilko ne murumaiseksi seokseksi tehosekoittimessa. Kuumenna pannulla nokare voita ja lisää makkara- ja porkkanamassa pannulle. Paista hetki. Lisää pannulle balsamiviinietikka ja mausta chilijauheella. Lisää myös tomaattipyree ja paista miedolla lämmöllä hetken aikaa.

Sekoita kananmuna kulhossa perunamuusin joukkoon. Asettele kinkkusiivut muffinipellin koloihin. Tasaa kuhunkin kinkkukuppiin noin ruokalusikallinen makkaratäytettä. Levitä kunkin kuppikakun päälle perunamuusia niin, että makkaratäyte peittyy. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia. Koristele valmiit kuppikakut ruohosipulisilpulla.

2 kommenttia: