22. helmikuuta 2013

Makea Thaimaa

Thaimaa ei ole erityisen kuuluisa mistään tietystä jälkiruuasta, mutta saahan sielläkin toki suunsa makeaksi aterian päätteeksi. Maistamisen arvoisia ovat etenkin mehukkaat ananakset. Reissussa tuli myös syötyä banaania, vesimelonia, mangoa ja hieman eksoottisempaa pitaijaa.

 
Katukeittiöistä emme syöneet juurikaan lihaa, mutta banaanipannukakkuja nutella- ja vaniljakuorrutteella katosi parempiin suihin useampia. Kadulla syntyvien pannukakkujen hienous on se, että pääsee seuraamaan vierestä, miten taitavat kokit pyörittelevät taikinapalloista ohuen ohuita lepuskoita ja pilkkovat banaanin täytteeksi silmän räpäyksessä. Tämä herkku maksoi kokonaisen euron!Tässä versio paikallisen ravintolan banaanipannukakusta. Vaniljaiset jäätelöpallot lämpimän pannukakun kyljessä ovat iso plussa, mutta ei tämä silti vetänyt vertoja katukeittiöiden banaaniherkuille.

Friteeratut banaanit siirapilla olivat melkoisen tuhti päätös aterialle, mutta tästäkin selvittiin! (joo, oli rankka loma) :))))

Tarjolla oli myös hieman länsimaisempia jälkiruokia, ja vatsan rusketuspinta-alaa kasvatettiin muun muassa suklaakakulla ja -moussella sekä omenapiirakalla. Kerrankin herkuttelin ihanan kolmen ruokalajin lounaan noin seitsemällä eurolla päättäen sen juurikin tuohon alla möllöttelevään herkulliseen suklaakakkuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti