21. helmikuuta 2013

Syömingit Thaimaassa

Noniin! Kaksi viikkoa ulkona syömistä. Thaimaassa. Ei huono. Monen ruokailun päätteeksi suupielissä kareili mukava chilin polte, vain kertaalleen tilaamani annos oli liian tulinen omaan makuuni.

Ensimmäisenä iltana turvauduin perusvarmoihin valkosipulileipiin ja pad thai chickeniin. En joutunut pettymään ja tämä annos tuli syötyä matkan aikana myös toistamiseen. Paistetut nuudelit kevensivät kukkaroa 80 bahtilla, eli vajaalla kahdella eurolla.

Rannalla pikkunälän yllättäessä dippailin pariin otteeseen paistettuja kevätrullia. Täytteenä possua ja erilaisia kasviksia. Dippinä sweet chiliä, joka oli asteen verran tulisempaa kuin suomalaisissa marketeissa myytävät.

Rohkenin kertaalleen tilaamaan myös keittoa. Jotain tom jamia tämä oli, mutta tyystin erilaista kuin ruokalistan kuvassa. Keiton liemi oli erittäin maukasta, mutta harmikseni kanaa oli puolestaan vähän ja epämääräisiä sieniä melko paljon. Tämä taisikin olla ainut kerta, kun tilaukseni meni hiukan pepulleen!

Thaimaa on tietysti kuuluisa myös merenelävistään. Itse en ole katkarapujen ja mustekalojen ystävä, mutta muutamaan otteeseen tilasin kala-kasvisannoksen, joka nautittiin riisin kanssa.

Paikalliset olutmerkit olivat Singha ja Chang. Minä en oluesta perusta, joten matkan aikana nautiskelin erilaisia Breezereitä, viiniä ja wine coolereita. Marketissa Breezer maksoi yleensä reilut pari euroa.

Tämä kuva on yksi reissun suosikkiruokakuvistani. Se nimittäin kuvastaa sitä, että hyvin syötiin! Monesti tilasimme pieniä alkupaloja, pääruaaksi söimme erilaisia curryja ja paistoksia riisin kanssa sekä jälkiruuaksi mutusteltiin vielä banana splittejä ja banaanipannukakkuja.

Sangria maistui hyvältä myös Thaimaan auringon alla!

idfood
Tässä puolestaan yksi sykähdyttävimmistä tilaamistani annoksista! Silmät laajenivat, kun komea annos kannettiin eteeni. Päällä koviksi paistettuja nuudeleita ja alla kanaa kookoskermassa. Tulista chilikastiketta annokseen sai lisätä makunsa mukaan.

Viimeisenä iltana maistoimme alkupaloiksi kanarullia. Nämä olivat tavallaan paikallisia broilerpyöryköitä. Hyviä, nam!

Välillä pienempään nälkään riitti alkupalalistalta bongattu sa-tay kana. Paistetut kanavartaat tarjottiin maukkaalla pähkinäisellä kastikkeella siveltyinä.

Ja vielä viimeisen illan pääruoka. Tulista kanaa ja kasviksia riisillä.

Vatsa hieman totutteli erilaiseen ja tulisempaan ruokaan ensimmäisen lomaviikon ajan, mutta matkan lopulla pyysimme jo tarjoilijoita kiikuttamaan paistetun kanan ja riisin kaveriksi lisää chilisoosia. Tiivistettynä Thaimaa on herkullinen ja avartava ruokamaa.

Jos matkaat tuonne hymyjen maahan, katsopa ympärillesi - et varmasti näe lihavia Thaimaalaisia! Paikallinen ruoka on valmistettu niin, että se tekee keholle (ja mielelle) hyvää. Turistilomalla nautitut jälkkärit tosin estivät meitä solakoitumasta Thaimaalaiseen malliin... Jälkkäreistä kirjoittelen vielä oman postauksensa! Kenelle nousi vesi kielelle näitä kuvia katsellessa? :)

4 kommenttia:

  1. Mulle ainakin nousi! Kai laitat näistä inspiroituneita reseptejä tulemaan, jotta me päästään kotonakin thai-fiilikseen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokkasin eilen broilerin jauhelihasta nuudelipaistosta, jonka ohje on tulossa tänne lähiaikoina. Nytkin iltaruokailun jäliltä on mukava polte suussa... :)

      Poista
  2. OI oi miten herkullisen näköisiä annoksia :) Monesti ulkomailla tulee helposti tilattua myös liikaa kun ei tiedä, minkä kokoisia annokset ovat, näin kävi minulle ainakin Kiinassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kerrankin me tilasimme alkupaloiksi sipulirenkaita. Silmät meinasivat pudota päästä, kun eteemme kannettiin kukkupäällinen lautanen. Varsinaisesta pääruasta taisi jäädä ahtamisen jälkeen tuolloin vähän syömättä... :P

      Poista