6. helmikuuta 2013

Täytetyt jalapenot

Toiset tykkäävät vahvoista mauista ja toiset vasta opettelevat syömään niitä. Minä kuulun jälkimmäisiin. Itse asiassa opettelen parhaillaan myös valmistamaan tulisempia makuja. Ei siis ole liioittelua, kun valmistusohjeessa kehotetaan käyttämään suojakäsineitä jalapenoja ja muita chilejä käsiteltäessä. Polte ei suinkaan tunnu pilkottaessa vaan se iskee salakavalasti vasta monen tunnin jälkeen. Sitten ei auta muu kuin istua telkkarin ääressä sormet upotettuina maitolasiin. Nimim. Kokemusta on...

Tarvitset: (10 kpl)
10 tuoretta jalapenoa
noin 100 g maustamatonta tuorejuustoa
TAI
noin 100 g Castello Blue -sinihomejuustoa (sopivan pehmeää)

Pue aivan ensimmäiseksi käsiisi suojakäsineet. Chilien polte yllättää monesti vasta monta tuntia niiden käsittelyn jälkeen.

Avaa veitsellä jalapenoista yksi kylki ja rapsuta sekä siemenet että valkoiset sisäosat pois. Täytä jalapenot tuorejuustolla tai esimerkiksi Castello Blue -homejuustoa. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Kesällä täytetyt jalapenot valmistuvat myös grillissä. Jalapenojen ja muiden chilien tulisuutta voi ruokailun yhteydessä neutralisoida nauttimalla maitoa.

Ohjeen maitotuotteen on sponsoroinut Arla Ingman ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti