14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä-cupcakes

Jos ystävänpäivä olisi väri, se eittämättä olisi hennon vaaleanpunainen. Itse en ole koskaan erityisemmin viettänyt ystävänpäivää, mutta jos se antaa hyvän syyn herkutella vaaleanpunaisilla kuppikakuilla, niin mikä ettei. Ihanaa ystävänpäivää kaikille Köökistä kajahtaa -lukijoille! <3

Taikina: (noin 20 kpl)
pieni punajuuri
100 g voita
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
300 g tomusokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl punaista mehutiivistettä
muutama tippa punaista karamelliväriä
sydämen mallisia nonparelleja

Pese punajuuri ja keitä se kypsäksi. Kun punajuuri on hieman jäähtynyt, kuori se ja silppua pieneksi monitoimikoneessa. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.  Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulaa rasvaa, ruokakermaa ja jauhoseosta (sihdin läpi). Sekoita taikinan joukkoon pieneksi silputtu punajuuri. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna cupcake-leivosten jäähtyä ja valmista niiden kuorrute.

Vatkaa voi, tomusokeri ja mehutiiviste vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto ja mausta vanilliinisokerilla. Värjää muutamalla tipalla punaista elintarvikeväriä. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki jääkaapissa. Kuorruta pursottimella jäähtyneet cupcake-leivokset ja viimeistele koristelu sydämen mallisilla nonparelleilla.

4 kommenttia:

  1. Kiitos, samoin sinulle! :) Pinkki sopii niin kauniisti leivonnaisiin, että eihän noita halua syödä kun niin nättejä ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Joskus makeat herkut ovat sellaista silmäkarkkia, ettei niistä tohtisi haukata palasta. :)

      Poista
  2. Ooh miten herkullisen näköisiä! Noita kyllä joutuisi tekemään jos vain olisi uuni! :-D

    VastaaPoista