13. maaliskuuta 2013

Maijan kasvissosekeitto

Kasvissosekeittoja on tässä blogissa nähty useita, ne kaikki löytyvät kätevästi klikkaamalla sivupalkin keitot-osiota. Yleensä sosekeittoja valmistaessani kattilaan porisemaan päätyy aineksia, joita sillä hetkellä kotoa löytyy. Lopputuloksena on ollut jos jonkinmoista soppaa - mieleenpainuvimpana ehkä epäilyttävän vihreä keitto, kun innostuin pilkkomaan juuresten sekaan reippaalla kädellä myös purjon vihreitä osia...

Pidän melko paksusta ja tuhdista sosekeitosta, mutta silti olen yleensä onnistunut valmistamaan siitä hiukan liian notkeaa omaan makuuni. Sosekeitto onneksi paksuuntuu hieman jääkaapissa, joten seuraavana päivänä volyymia löytyy jo enemmän. Tällä kertaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa siihen seuraavaan päivään, sillä keitto oli ensimmäistä lusikallista myöten huippua.

Olikin meinaan niin hyvää, että nimesin ruuan rehvakkaasti Maijan kasvissosekeitoksi. :)

Tarvitset: (4 annosta)
½ l vettä
kasvisliemikuution
2 perunaa
porkkanan
sipulin
2 valkosipulinkynttä
200 g bataattia
1 tl savupaprikajauhetta
¼ tl jauhettua valkopippuria
siemeniä tai krutonkeja

Laita vesi kattilaan kiehumaan ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Kuori ja pilko veteen perunat, porkkana, bataatti ja sipuli. Kuori myös valkosipulinkynnet, mutta lisää ne kokonaisina. Peitä kattila kannella ja keittele noin 20 minuuttia, jotta kasvikset pehmenevät.

Soseuta sauvasekoittimella. Sulata keiton joukkoon sulatejuusto ja mausta savupaprikajauheella ja valkopippurilla. Viimeistele annokset esimerkiksi auringonkukan- ja seesaminsiemenillä.

Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteen ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.

2 kommenttia:

  1. Nyt alkoi tehdä mieli kasviskeittoa eli viikonloppuna pakko värkätä :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos ruokainspiraatio iski! :) Leppoisaa sunnuntaita sulle Johanna. :)

      Poista