26. maaliskuuta 2013

Makeat pääsiäisherkut

Minusta tuntuu, että mitä vanhemmaksi elää sitä suuremmaksi pääsiäisruokien rooli kasvaa. Pienempänä pääsiäinen oli ykkösjuhla jo ihan vain suklaamunien ja värikkäiden karkkien ansiosta. Nyt sen sijaan ajatuksissani on valmistaa ensimmäistä kertaa lammasta ja suunnitteilla on myös viinivarastojen täydentämistä pääsiäisen kunniaksi. Monia makeita ruokia olenkin valmistanut jo ennakkoon. Koska erillistä pääsiäistagia en ole blogiini luonut, kokosin tähän muutamia makeita jälkiruokia, jotka istuvat pääsiäispöydän tarjottavien joukkoon kuin keltainen tipu rairuohoon!


Mämmimuffinsit ovat helppoja valmistaa, eikä mämmin maku tule niissä niin tujakkana esille kuin suoraan ropposesta lusikoitaessa.

Rusinaiset rahkapullat tuovat ainakin itselleni mieleen lapsuuden ja äidin leipomukset. Lämpimiä muistoja herättelevä herkku sopinee siis mitä mainioimmin pääsiäispöytän?

Sitruunarahka keksinmurujen ja jogurttirusinoiden kanssa muodostaa puolestaan melko modernin pääsiäisjälkiruuan. Kauniisti kerrostettu rahka sopii kauniiseen kattaukseen.

Edelliseen jälkkäriin verrattuna sitruunakerma tarjoaa syöjälleen mukavan kiprakan päätöksen aterialle. Naama kurtussa ei ruokailua tarvitse kuitenkaan lopettaa, sillä päälle annostellut makeat vadelmat tasapainottavat makuja.

Mämmikääretortusta uskallan povata tulevien pääsiäisten uutta ruokahittiä!

Suloiset babat maistuvat etenkin pääsiäisenä, mutta piristävän sitruunaisen kostutusliemen vuoksi näitä pitänee valmistaa mulloinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti