6. maaliskuuta 2013

Mämmikääretorttu


Vaikka et olisikaan oman elämäsi Juha Mieto, joka vetelee pääsiäisen aikaan miltei 50 tokkosellista perinteistä pääsiäisherkkua (ja pakastaa muutaman rasian juhannusta odottamaan), tykkäät tästä kääretortusta varmasti!

Mämmi korvaa ohjeessa yleensä täytteeksi sipaistun hillon, minkä vuoksi torttu istuu mitä parhaiten pääsiäispöytään. Kermavaahto ja kookoslastut puolestaan muistuttavat ihan lumihippusia. Päätypalan toki jo leikkasin ja suoristin tortun kuvausta varten, mutta tästä kuorrutetusta versiosta en ole vielä raaskinnut leikata siivua... :)

Taikina:
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaotomusokeria
½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
noin 300 g mämmiä

Koristeluun:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
kookoslastuja

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää ne munasokerivaahdon joukkoon vähitellen sihdin läpi. Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6 minuuttia. Kumoa paistettu kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Vatkaa täytettä varten kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitrusrahka. Kun kääretorttu on hieman jäähtynyt, levitä sen pinnalle kauttaaltaan ohut kerros mämmiä. Viimeistele täyte levittämällä mämmin päälle kerros sitruunarahkaseosta. Kääri torttu rullalle ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin mehevöitymään.

Valmista kääretortun kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi ja maustamalla se sokerilla. Kuorruta kääretorttu kermavaahdolla ja viimeistele koristelu ripottelemalla tortun pinnalle kookoslastuja.

Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti