20. maaliskuuta 2013

Saanko esitellä - stromboli


Pinterest on ruokaharrastajalle tunnetusti inspiraatiosta yli läikkyvä valtaisa patakattila. Sivustolla ruokakuvia selatessaan ei voi olla tuntematta nälkää, ihastelematta ihmisten loputonta kekseliäisyyttä tai pinnaamatta talteen noin kymmentä kokeilemisen arvoista ruokakuvaa talteen.

Eilen jälleen uppouduin ruokakuvien maailmaan ja sattumalta tutustuin minulle ennalta vieraaseen stromboliin. Pienen googlettelun jälkeen ymmärsin, että tuo täytetty leipähän on rullalle kääritty pizza! Rullakebab on ollut minulle tuttu juttu jo hyvän aikaa, mutta jalostettu idea pizzakääröstä sytytti minut heti. Maistelun jälkeen syttyi myös talouden toinen asukki - strombolia on siis lupa tehdä uudestaankin.

Nappaa tästä helpon vierastarjottavan ohje! Eikä nämä tietenkään välttämättä vieraita tartte, maistuu ihan itsellekin. :)

Pohja:
3 dl vettä
25 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
noin 6 dl pizzajauhoja

Täytteet:
100 g schwardzwaldin kinkkua
½ ruukku basilikaa
kourallinen miniluumutomaatteja
mozzarellajuustopallo
½ dl mozzarellajuustoraastetta
mustapippuria

Lisäksi:
oliiviöljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sen joukkoon. Lisää suola, sokeri ja oliiviöljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia. Lisää vaivauksen aikana tarvittaessa jauhoja. Anna kohota noin tunnin ajan.

Kaulitse kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen pohja ja levitä sen pinnalle täytteet: kinkkusiivut, basilikanlehdet, lohkotut miniluumutomaatit, revitty mozzarella, juustoraaste ja mustapippuri. Kääräise leipä rullalle ja asettele se pellille niin, että saumakohta jää leivän alle. Kääräise myös päädyt umpeen. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja pistele siihen haarukalla tai veitsellä reikiä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kun otat leivän uunista, malta hetki ennen kuin leikkaat ensimmäisen siivun. Juusto on kuumaa!

Vielä ehtii osallistua keittiötarvikkeiden arvontaan täällä!

8 kommenttia:

  1. Enpä ollut koskaan kuullut strombolista, mutta rullalle kääritty pizza on kyllä minun makuuni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, ensimmäisen googlauksen tuloksena strombolille löytyi selite: aktiivisen tulivuoren muodostama saari Tyrrhenanmerellä Italiassa. :D

      Ruokana voikin olla Suomessa tuttu, mutta nimi sen sijaan kuulostaa korvaa oudolta. Vaikka ei kyllä nimi tätä herkkua pahenna! Musta kuulostaa aika hyvältä, kun voi kertoi nauttineensa eilen illalla muutaman mehevän siivun strombolia... ;)

      Poista
  2. Stromboli maistuis aina. Nam. Olin iha unohtanut koko herkun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tosiaan tein vasta tuttavuutta tähän herkkuun. Mikä sinällään on ihme, sillä kysehän on hyvin yksinkertaisesta leipäsestä. Vähällä vaivalla paljon makua ja murkinaa. :)

      Poista
  3. aivan mahtavaa! itse väkersin tuossa tämän päivän postauksessani kaikella muulla paitsi juustolla täytettyjä sämpyläntekeleitä :-) toi sun leivän rakenne näyttää ihanalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomasinkin Isnpirationin kuvavirrasta, että eilen oli oikein täytettyjen leipien päivä! Ihania täytteitä olit vailikoinut rulliisi. :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää olin ihan unohtanut tämän herkun. Onneksi muistutit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmentävää, miten parikin kommentoijaa on nyt kertonut valmistaneensa tätä jo kauan sitten. Minä kun vasta kuulin strombolista! Onneksi on internetin ihmeellinen maailma, jonka kautta ruokaideat ja inspiraatio pääsevät leviämään. :)

      Poista