28. maaliskuuta 2013

Täydellinen pari

Idea veikeisiin nuoliin on monistettu ihanasta Vatsasekaisin kilinkolin -blogista. :)

Täällä kirjoittelee uuden luottoviinin löytänyt hiirulainen. Koostin itselleni aika komean juustolautasen pyhien alkajaisiksi. Tarjottimelta löytyi äidin pohjoisen reissultaan tuomia tuliaisjuustoja, sekä tänään kauppareissun yhteydessä ostoskoriin poimimiani kimpaleita. Jakcpot, sanoisin.

Syvin maku oli ehdottomasti juhlavassa cheddarissa, joka suorastaan suli suussa. Emmental sen sijaan oli melko varma valinta, joka tasapainotti mukavasti hieman voimakkaampien juustojen makuja. Castellon valkohomejuusto onkin vanha tuttu, mutta tässä seurassa tuntui, että senkin maut nousivat aivan uusiin sfääreihin. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä tarjottimelta löytyi chilipotkua sisällään pitävä goudajuusto. Ei liian dominoiva maku, mutta kun tätä säästi viimeiseksi suupalaksi, jäi kielen päälle mukavan kiprakka loppumaku.

Entäpä sitten tuo viini? Nappasin tänään Alkon hyllyltä melkoisen umpimähkään ensimmäisen viinin, josta bongasin juustomerkinnän. Chilen maakamaralla kasvatetuista rypäleistä puristettu viini taisi saada minut ensimmäisen huikan jälkeen hihkaisemaan ilosta. En ole kovin ronkeli viinien suhteen yleensäkään, mutta tämä viini kolahti erityisesti. Alle yhdeksän euron löytöviini Canepa Novísimo Carmenere tulee löytämään tiensä minun ja juustojen illanviettoon varmasti toistekin!

4 kommenttia:

 1. Oi mikä juustolautanen! olen todella intohimoinen juustofani ja saan yleensä syödä juustot omassa rauhassa kotona kun mies ei tykkää, jes ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän taloudessa on samanlaiset mieltymykset! Toisaalta on mukavaa, että itselle jää paljon herkuteltavaa, mutta juustot olisi myös mukava yhteinen harrastus, joka on nyt haave vain. :)

   Poista
 2. Ollapa nyt nää sun herkut edessä tvofia katsoessa. Mulla ei ollut muuta hyvää, kun Magnumin suklaajädeä ja ähkyöverit sillä sai vedettyä. Mutta juustoja ja punkkua.. ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illalla mieliin hiipivä juustonhimo pitää harmi vaan ennakoida jo päivällä ja koittaa ehtiä poiketa Alkoonkin kaiken kiireen keskellä. :) Jätskiövereissäkään ei ole mitään vikaa, niistä voi melkein aistia kesän!

   Poista