17. huhtikuuta 2013

Avokadotoast

Avokado elää parhaillaan kovassa nosteessa. Avokadopastan synnyttämä mylläkkä ja suosio ovat saaneet monen ensikertalaisen puristelemaan ruskeita kurttuja hedelmähyllyllä, ja monet ovatkin oppineet tunnistamaan syöntikypsän avokadon ostosreissunsa lomassa.

Lupaan itsekin vielä jonain kauniina päivänä kokeilla, synnyttääkö kuuluisa avokadopasta silmänurkkiini kyyneleenpoikasia, mutta siihen asti syön hyvin tyytyväisenä näitä avokadotoasteja. Törmäsin alkuperäiseen ideaan Pinterestin ihanan ihmeellisessä maailmassa ja kotiutin avokadotoastit innoissani myös omaan keittiööni.

Tarvitset:
täysjyväpaahtoleipää
vihreää pestoa
mozzarellajuustoraastetta
baby-pinaattia
avokadon
mustapippuria
oliiviöljyä

Voitele paahtoleivät vihreällä pestolla. Kokoa toiselle leipäsiivulle ensin juustoraastetta, sitten baby-pinaatin lehtiä, avokadosiivuja ja palajuustomuruja. Ripottele pinnalle hieman mustapippuria ja mozzarellajuustoraastetta.

Siirrä kuorrutettu leipäsiivu paistinpannulle, jossa on tilkka oliiviöljyä. Laita toinen leipäpala toastin kanneksi. Paina leipäsiivuja yhteen kattilan pohjalla. Paista toastia vain hetki, jotta se ei mustu. Käännä toast, ja paista sitä vielä hetki toiselta puolelta. Leikkaa leivät kolmioiksi ja tarjoa lämpiminä.

Kokeile rohkeasti erilaisia täytteitä, esimerkiksi rucolaa, mutta älä luovu juustosta, sillä sulaessaan se pitää leipäsiivut toisissaan kiinni.

Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.

2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköistä :) Täytyy testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kolmioleipinä nämä katoavat nopeasti omaan suuhun, mutta toimisivat vielä pienemmiksi leikattuina ja esimerkiksi cocktailtikuilla lävistettyinä pikkusuolaisina kemuissa. :)

      Poista