11. huhtikuuta 2013

Baileys-juustokakku

Baileys-juustokakku - miten en ole aikaisemmin tajunnut tällaisen herkun olemassaolosta? Tänään oli aika korjata vääryys ja nuolla taikinakulho kesken laivonnan oikein antaamuksella! Myönnetään kuitenkin, että kakku on mauiltaan melko tuhti. Muissa ruokablogeissa vastaan tuli tuplapaksuja baileys-juustokakkuja, mutta itse pidän hieman hillitymmästä kakkukorkeudesta - saapahan leikata leveämpiä siivuja! 

(Rehevistä mauista huolimatta taisin rohjeta syömään santsipalankin!)

Pohja:
200 g minttu-dominokeksejä
20 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 ½ dl Baileys-likööriä
5 liivatelehteä
50 g tummaa suklaata
1 rkl voita

Murusta keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Taputtele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta keksipohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kuumenna likööri kattilassa, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuuman liköörin joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt likööri täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.

Sulata suklaa kattilassa ja lisää sen joukkoon nokare voita. Sekoittele sulatettua suklaata ja anna sen hieman jäähtyä. Lusikoi kakun pinnalle pieniä kekoja tummaa suklaata. Tee kuvioita pyörittelemällä esimerkiksi cocktail-tikulla pinnan suklaata sekaisin täytteen kanssa.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai yön yli.

Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.

14 kommenttia:

  1. Upean näköinen pinta kakussa.:) Olen ollut monta vuotta tietoinen Baileys-kakusta, ja kokeilulistallakin on, mutta tekemättä vain on edelleen. Mahtaako elinikä riittää kaiken sen kokeilemiseen, mitä listalla on? Ja koko ajan tulee kaikkea uutta lisää. Ainakaan ei käy syömiset samoiksi ja tylsiksi, kun aina on jotain uutta.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaunis pinta syntyi kuin itsestään, kannattaa kokeilla tuoka tikkukikkaa kakun vielä hyytymättömään pintaan ja sulaan suklaaseen. :)

      Totta! Tuntuu, että harva se päivä kokeilee jotain uutta ja melkein viikoittain kiikutan keittiööni jonkun uuden raaka-aineen. Nytkin mikron päällä möllöttää yksi granaattiomena ihan ensimmäistä kertaa ikinä! Ajattelin tutustua uuteen hedelmään varovaisesti ja ehkä vain kopauttaa pari siementä kuohuviinilasiin koristeeksi. :D

      Poista
  2. Mä oon aina tykännyt Baileysistä. Maistuuko se vahvasti tässä? Toivottavasti.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baileys on kuin linnun maitoa! ;) Mun mielestä liköörin maku ei ollut liian vahva. Toisaalta käytin myös voimakkaan makuisia minttukeksejä pohjassa, ne leikkasivat Baileysin makua jonkun verran. Tavallisilla dominoilla tehty pohja ehkä olisi antanut Baileysin maulle enemmän tilaa. Pitää kokeilla sellaista versiota seuraavaksi! :)

      Poista
  3. Kaunis kakku on, upea marmorikuvio.:) Kyllä meillä baileys-juustokakku top-5 juustokakkurintamalla sijoittuu...:)

    VastaaPoista
  4. Tykkään tosi paljon kaikista swirl-pintaisista piirakoista. Yksi suosikki mulla on ollut sitruunapiirakka vadelmakierteillä. Tämä kirii kyllä tuon ohi - aivan mielettömän herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiai, kiprakka sitruuna ja makea vadelma - mikä yhdistelmä! Se täytyy ottaa kesällä ehdottomasti testiin! :) Iso kiitos kehuista. :))

      Poista
    2. Mietin millä Baileysin voisi tarvittaessa korvata...jollain kaakaojuomalla?

      Poista
    3. Maitokaakaota voisi varmaan kokeilla, miksei jäähtynyttä kahviakin! Vaikka Baileys onkin nestemäistä, on se hieman paksumpaa kuin kaakao tai kahvi, mutta uskoisin silti, että tuo sama liivatteiden määrä riittää. Voihan esimerkiksi maitokaakaota laittaa taikinamassaan vähän vähemmän, esimerkiksi desin verran.

      Poista
    4. Kiitos kommentista, kokeilen tuota varmaan jo huomenna :).

      Poista
  5. Olen kokeillut ohjetta ja kakusta tuli tooodella hyvää! Mutta jos haluaisin (kenties tuplasti) paksumman kakun, niin miten kannattaisi toimia esim. liivatteiden määrän kanssa? Ohjeita löytyy vaikka millä mitalla mutta juuri tämä on mielestäni paras tähän asti kokeilemistani..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kakku on maistunut! :) Oma mottoni on ollut liivatteiden kanssa aina vähän sitä luokkaa, että mielummin liikaa kuin liian vähän.

      Ihan en sentään tuplaamaankaan liivatteita tuplapaksussa kakussa lähtisi. Muistaakseni tästä tulee melko tiukkaa, eikä niinkään moussemaista, joten itse lähtisin kokeilemaan paksumpaa kakkua 6-7 liivatelehdellä.

      Poista
    2. Paksumman kakun efektiä voi hakea myös halkaisijaltaan pienemmällä irtopohjavuoalla, mikäli tavoitteena ei nimenomaan ole saada enemmän valmista kakkumassaa esimerkiksi suurempaa syöjäjoukkoa ajatellen. :)

      Poista