18. huhtikuuta 2013

Halloumi-granaattiomenasalaattiOn yleisesti tiedossa, että supisuomalaiseen salaattiin kuuluu vihreää salaattia ja pilkottua kurkkua sekä tomaattia. Yhdistelmä on nopea valmistaa ja maistuuhan se toki hyvältä. Mahdollisuuksia olisi kuitenkin niin paljon muuhunkin.

Muistan, miten meillä oli vuosia sitten viikon verran kylässä italialainen lukioikäinen poika. Suomalaisissa tavoissa ja ruuissa varmasti riitti hänelle ihmettelemistä. Mieleeni on jäänyt erityisesti tilanne yhteisestä ruokailuhetkestä, jossa italialainen ihmetteli salaatin joukossa olevia viinirypäleitä. ”Mitä nuo ovat?” hän kysyi aidosti ihmeissään. Minä puolestani ihmettelin, että millainen on sellainen italialainen, joka ei tunnista viinirypälettä.

Selitys oli kuitenkin lopulta yksinkertainen. Tuttu viinirypäle oli salaatin joukossa hänelle niin erikoinen asia, että hedelmä muuttui hänen silmissään hetkeksi tunnistamattomaksi.

Paras asenne salaattia valmistaessa onkin ennakkoluulottomuus. Oman ennakkoluulottoman salaatin koristelin granaattiomenan siemeneillä, joille menetin sydämeni kokonaan. Tätä se ennakkoluulottomuus voi joskus teettää!

Tarvitset:
pinaatinlehtiä
halloumia
oliiviöljyä
granaattiomenan siemeniä

Kastike:
3/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl sitruunasta puristettua mehua
suolaa
mustapippuria

Pilko halloumi pieniksi kuutioiksi ja ruskista palat kevyesti oliiviöljyssä paistinpannulla. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kokoa salaatti. Tarjoa, kun halloumi on vielä lämmintä.

 
Salaattipohdintaani löytyy myös Foodie.fm-blogista.

4 kommenttia:

 1. Mä haluaisin kanssa tutustua tuohon granaattiomenaan vähän paremmin! Minkä hintasia ne on, kun jotenkin käsitykseni on että kyseessä on kallis hedelmä? Ja onko helposti saatavissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tämä yksi granaattiomena maksoi jotain siinä parin euron paikkeilla. Ei sieltä halvimmasta päästä, mutta mielestäni kyllä hintansa arvoinen. :) Ehkä aivan pienimmistä ketjuliikkeistä ei granaattiomenoita löydä, mutta jos keskikokoisista marketeista tärppää helpostikin omien havaintojeni mukaan!

   Pitää vain mennä rohkeasti tutkimaan oman vakikauppansa hedelmävalikoimaa - se voi yllättää positiivisesti! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Halloumi tekee kaikesta herkkua! ;) Hyvänä kakkosena tulevat toki nuo granaattiomenansiemenet. Nyt illalla niitä päätyy muun muassa maustamattoman joqurtin ja myslin sekaan. :)

   Poista