26. huhtikuuta 2013

Omenalehikäinen

 

Johonkin aivosopukkaan oli jäänyt kummittelemaan Chef Jonesin ruokahaasteen voittanut omenaresepti. Tänään perjantain kunniaksi päätin ottaa ohjeen keittiöön työstettäväksi. Meinasin syödä omenat jo suoraan pannulta, sillä tuoksu oli niin huumaava. Nyt, pari tuntia herkuttelun jälkeen napa on edelleen pinkeänä. Oli hyvää. Kiitos ohjeen jakamisesta, Onko nälkä? -blogista löytyy paljon muutakin herkullista. :)

Tarvitset:
5 lehtitaikinalevyä
3 omenaa
70 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Sulata voi pannulla, lisää joukkoon lohkoiksi leikatut omenat, fariinisokeri ja kaneli. Anna omenoiden pehmentyä pannulla noin miedolla lämmöllä vartin verran. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele sen pohjalle ja reunoille lehtitaikinalevyt. Kumoa pehmentyneet omenat lehtitaikinalevyjen päälle. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Olin niin makeannälissäni, että unohdin ripotella valmiin lehikäisen pinnalle suunnittelemiani mantelimurusia ja kaakaotomusokeria. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa!

4 kommenttia:

  1. Vau,kiva kuulla että tykkäsit :) tää on kyl hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin jo ehtinyt vähän unohtaa, miten hyviä omenaiset jälkiruuat ovat, kiitos muistutuksesta! :)

      Poista
  2. Just tuli syötyä sen verran konvehteja ettei ihan just nyt pysty, mutta vaikuttaa kyllä todella herkulliselta!

    Terveiset pienestä ja herkullisesta merrenranta kylästä!
    http://shoptravelfood.blogspot.com/2013/04/super-long-weekend.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka olisikin jo muuten täynnä, niin jälkiruokaa tuntuu aina mahtuvan. Rajansa kuitenkin kaikella. ;)

      Poista