15. huhtikuuta 2013

Siemen-juustokeksit

Uusimmassa Maku-lehdessä oli ohje juustoisille pinjansiemenkekseille. Omasta kuiva-ainekaapistani löytyi auringonkukansiemeniä, joten muokkasin ohjetta hieman. Pian olenkin jo syönyt pellillisen näitä juustoisia keksejä, joiden pinnalla maistuvat herkullisesti uunissa paahtuneet siemenet, nams!

Tarvitset: (pellillinen)
1 ½ dl vehnäjauhoja
80 g voita
100 g juustoraastetta
½ tl suolaa
tilkka vettä
auringonkukansiemeniä

Pehmennä voi joko huoneenlämmössä tai pikaisesti mikrossa käyttämällä. Sekoita voin kanssa jauhot, juustoraaste ja suola. Lisää taikinaan tilkka vettä. Muotoile taikinasta pyöreitä keksejä ja painele niiden pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mitä arvelet, toimisivatkohan ruisjauhoilla, vai tuleeko liian tönkköä? Nimim. Ruisjauhoja kaapissa ja eroon pitäisi päästä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella näistä tuli jo melko murenevaisia keksejä, joten ehkei ainakaan kaikkia vehnäjauhoja kannata korvata ruisjauhoilla. Kokeile vaikka reilu desi vehnäjauhoja ja pari ruokalusikallista ruisjauhoja. Ruisjauhoista ei tuolla määrällä varsinaisesti eroon pääse, mutta pussin pohja tulee ainakin vähän lähemmäksi. :)

      Poista