30. huhtikuuta 2013

Vappupiknikillä ruoka suussa

Tänään sää ei juurikaan suosi ulkoruokinnasta haaveilleita vappujuhlijoita. Huominen ennuste näyttää onneksi valoisemmalta. Kokosin yhteen muutamia herkullisia suupaloja, joita voi nautiskella vappupiknikillä. Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Perinteiset vappumunkit jättävät suupielet sokerisiksi, mutta vadelmamehulla värjätty sydänkuorrute on aivan yhtä makea.

Kolmioleivät on helppo valmistaa etukäteet. Tikutetut leivät ovat suoranainen klassikko, joka saa uutta potkua uudenlaisesta täytteestä.

Kinkkyhyrrät ovat lasten ehdoton suosikki! Pieniä suupaloja on kätevä napsia suuhun piknikin aikana.

Halloumi-granaattiomenasalaatti on nuorekas ja moderni piknik-eväs.

Tikuta kotoa lähteissä kirsikkatomaatit ja mozzarellapallot hauskoiksi vartaiksi.

Feta-sipulimuffinsit ovat tuhteja suupaloja, jotka pitävät nälän loitolla pitkäksikin vevyneellä piknikillä.

6 kommenttia:

 1. Ihania herkkuja!:) Mutta tänään ei kyllä sää suosi piknikkiä. Vettää tulee nytkin aika kovin ja hirmu kylmää vain on. Toivotaan, että huomenna on jo paremmat ilmat. Meidänkin pitäisi aloittaa grillikausi. Grillikatoksessa saa kyllä olla sateen suojassa, mutta ei se ole kuitenkaan kauhean kivaa, jos saa toppahaalarit päällä grillailla.;) Hyvää vappua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toppahaalarit päällä grillaamisessa ei oikein ole sitä kunnon fiilistä... ;) Onneksi loppuviikolla ja ensi viikon puolella hätyytellään jo sitä 15 lämpöasteen rajaa, silloin voi sitten ottaa hyvitystä vapun kurjalle säälle! :) Kivaa vappua sullekin! :)

   Poista
 2. Halloumi-granaattiomenasalaatti nam! Hyvää vappua ja tulihan se upea auringonpaiste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tänä vuonna vappu kirjaimellisesti oli lähtölaukas kesäisemmile keleille. :)

   Poista
 3. Hei! Saanko käyttää kuvaa luentomateriaalissani "tutkiva oppiminen matematiikassa"? Mainitsen blogisi. Suunnitellaan oppilaille elämänläheistä projektia.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kuulostaapa jännältä, miten tämä kuva istuisi matematiikka-aiheiselle luennolle! :) Mutta kiva kun kysyit, kyllähän se sopii! Olisi hauska päästä itsekin silmäilemään luentopmateriaalia tai ainakin sitä osaa, jossa kuvani vilahtaa. Voisit palailla sen tiimoilta minulle sähköpostitse? mannisto.maija@gmail.com

   Poista