21. toukokuuta 2013

Avokado-suklaarahka


Avokado on pop erityisesti erään pastan ansiosta. Itse en ole vieläkään ihastuksen kyyneliä valuttavaa pastaa valmistanut, mutta sen sijaan olen pohtinut, mihin kaikkeen avokado voikaan taipua. Viimeksi otin, menin ja survaisin avokadoa jälkiruokarahkaan - toimi! Avokado kyllä maistui kaakaotomusokerilla maustetun paksun rahkan läpi, mutta juuri sopivasti  - joku voisi sanoa jopa hienostuneesti.

Tarvitset: (4 annosta)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
avokadon
3 rkl kaakaotomusokeria
1 rkl sokeria
mantelirouhetta

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahdon sekaan myös tuorejuusto ja avokado. Itse siis lisäsin avokadon karkeasti pilkottuna rahkan joukkoon ja annoin sen pilkkoutua lisää ja sekoittua rahkaan vatkaajan avustuksella. Tällöin valmiin rahkan joukkoon jäi pienoisia sattumia, jotka omasta mielestäni sopivat jälkiruokaan. Jos avokadon haluaa tasaisemmin rahkan joukkoon, voi sen aluksi survoa esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta rahka kaakaotomusokerilla ja sokerilla. Koristele annokset mantelirouheella.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jos oikein herkkupepuksi haluaa ryhtyä, voi rahkan joukkoon kaakaotomusokerin sijaan sekoitaan aitoa, sulatettua suklaata. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No niinpä! Voinen paljastaa, etten kertonut poikaystävälle rahkan sisältävän avokadoa. Ajattelin, jos ei syystä uskaltaisi rahkaa maistaa. Nyt söi, ja tykkäsi. Eikä vieläkään tiedä herkutelleensa avokadolla. :)

   Poista
 3. Herkullisen kuuloinen ohje, pitää kokeilla!! Oon ollu viime aikoina koukussa avokadoon..voitelen jo leivätkin sillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli aikasten kiva ohje - täysin keittiössä inspiroimalla. :) Avokadohummuksen ohje on myös pyörinyt mielessä. Siitä saisi leivänkin päälle! :)

   Poista
 4. Avokado sopii ihmeesti suklaisiin juttuihin. Sitten voi hyvillä mielin herkutella ja kuvitella niiden olevan paljon terveellisempiä.:) Sinulla on samanlaisia kulhoja kuin minullakin. Olen hyvinkin saattanut Eurasta ostaa ne.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinotinen makupari, mutta kyllä toimii! :) Omat kuppini löysin kirpputorilta. Niitä on nyt neljä kappaletta, joten olen pitänyt silmäni auki, josko niitä löytyisi vielä lisää. :)

   Poista
 5. Itse rahka taitaa puuttua ohjeesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa, ohjeeseen ei tule ollenkaan rahkaa, mutta otin silti vapauden nimittää jälkiruokaa rahkaksi. Rahkamainen siitä nimittäin lopulta tuli! Jos mieleesi tulee kuvailevampi nimi tälle jälkkärille, niin voin toki harkita nimen muuttamista. Itse en onnistunut parempaa nimeä keksimään. :)

   Poista