15. toukokuuta 2013

Juustokakun vikkelä serkku


Jo juustokakun mainitseminen saa minut usein lipomaan huuliani. Juustokakkuhimon taltuttaminen vain on hieman mutkikasta. Tuota himoa pitäisi pystyä hillitsemään useampi tunti, jotta ehtii valmistaa kakun ja se kerkiää jähmettymään jääkaapissa. Ei siis aivan kaikista näppärin herkku yllättävään makeannälkään. Onneksi keittiössä voi harrastaa hieman vilunkipeliä...

Juustokakun nopeasti valmistuvan serkun voi loihtia keittiössä paljon nopeammin. Aikaa kuluu noin vartti, ja lopputuloksen suloinen makumaailma kuljettaa maistelijansa taatusti juustokakun luokse.

Tarvitset: (4 annosta)
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
sitruunan
2 rkl tomusokeria
1 rkl sokeria
8 digestive-keksiä
vadelmia

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää sen joukkoon tuorejuusto, sitruunan puristettu mehu, tomusokeri ja sokeri. Murusta jälkiruokakulhojen tai lasien pohjalle keksit, annostele juustokakkumassa ja koristele annokset vadelmilla tai muilla suosikkimarjoillasi.

6 kommenttia:

  1. Kaikkimulletännehetinyt - tunnustan, joskus ei vaan malta odottaa! Tämä trifle-tyylinen pikkuserkku on varmaan ihan pätevä fast fuudi juustokakkuhimoiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkiruokienkin suhteen on ihan okei vaatia välillä pikaruokaa. :)

      Kiva, kun olet jättänyt kommentteja tänne Köökin puolelle. Löysin sitä kautta ihanaan blogiisi. Kauniissa aamiaisessa tosiaan on enemmän tunnelmaa kuin kynttiläillallisessa! :)

      Poista
  2. Varsinkin mökillä tulee tehtyä paljon tällaisia jälkiruokia. Siellä ei viitsi pahemmin keittiössä säätää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Aikaa viitsii ja haluaa panostaa lähinnä grillivartaiden kokoamiseen ja salaatteihin, mutta jälkiruuan kanssa haluaa jo mennä sieltä, mistä aita on matalin - kuitenkaan mausta tinkimättä. ;)

      Poista
  3. Aijaijaijai tää sun blogi on täynnä toinen toistaan ihanampia ruokavinkkejä. liityn heti lukijaks. :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS!<3 Ihana kommenttisi sai leijonien neljännen sijan unohtumaan ja hymy palasi huulille. :) Ensi viikon aikana ajattelin kokeilla valmistaa hamppareita kotioloissa ihan sämpylästä lähtien, pysy kuulolla! ;)

      Poista